RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unggutt opprørt etter VM-nei

Foto: Vegard S. Kristiansen (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Truls Engen Korsæth kunne mistet jobben om han fulgte forbundets opplegg.

Mandag kom nyheten om tredjemann fra Birkebeinerrittet, Truls Engen Korsæth (Lillehammer CK), er vraket til VM i rundbanesykling.

Norges beste terrengsyklist de siste årene, Ole-Christian Fagerli, er blant de som mener uttaket er helt feil. Landlagsledelsen står likevel på avgjørelsen om at han ikke får delta.

Hovedpersonen selv er svært opprørt over fremstillingen av saken fra Lars Vidvei, både i artikkelen på procycling.no og hos NRK.

- Jeg fikk først endelig beskjed om at jeg måtte være med på Tyskland-turen etter norgescupen på Lillehammer. Det var søndag 19. august. Da hadde jeg ventet på endelig beskjed i tre og en halv uke, forteller Truls Engen Korsæth til procycling.no.

Ville dra til Tyskland
Unggutten var innstilt på å dra til Tyskland, men måtte sjekke med arbeidsgiver på mandagen.

- Jeg hadde allerede fått fri til VM fra onsdag 29. august, men jeg trengte fri fra onsdagen før for å kunne dra til Tyskland.

Fri ble i prinsippet ordnet for 18-åringen hos en SFO-tjeneste på Lillehammer, men da hadde han mistet jobben utover høsten. Det var aldri aktuelt for den tidligere NTG-eleven.

- Flere andre ryttere har fått tillatelse til å komme rett til VM, så jeg trodde at det kunne ordne seg for meg også. Jeg fortalte dem at jeg kunne få fri, men da ville jeg miste jobben.

-Trodde jeg brukte det som skalkeskjul
Vidvei bekreftet overfor procycling.no at tre juniorer, to gutter og en jente, har fått tillatelse til å komme rett til VM. Etter det procycling.no erfarer gjelder også dette Sondre Kristiansen (Lillehammer CK), som er U23-rytter.

Unggutten hevder at Lars Vidvei sa at jobben måtte være det viktigste.

- Inntrykket mitt er at de tror jeg brukte dette som skalkeskjul for å få sykle Birken, men jeg var klar for å droppe det rittet.

Den siste utviklingen i saken var at treneren til Truls, David Tofthagen, ba forbundet om en revurdering og at han kunne komme ned senere.

Ofret ikke VM for Birken
Det svaret kom mandag og det var ikke greit. Ifølge Engen Korsæth ba de om svar på dette for en uke siden. I mellomtiden syklet han altså Birken.

Til NRK sier Vidvei at han tror Birken hang så høyt for unggutten at dette var grunnen til avslaget.

Det avviser Engen Korsæth på det sterkeste. I påvente av svaret fra forbundet valgte han å stille i Birkebeinerrittet fordi han var på Lillehammer mens han ventet på svar fra forbundet.

- Jeg hadde lyst til å sykle Birken, men ville heller syklet VM. Men rittet er viktig for klubben og sponsorene. Jeg stilte i Birken fordi vi ikke kom i kontakt med landslaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg har fullført ni av tretten ritt
Lillehammer-gutten reagerer også på enkelte direkte feil i påstandene hos Vidvei.

procycling.no siterer landslagssjefen på at Engen Korsæth har fullført to av sju-åtte løp. Vidvei har i etterkant av dette kommet med en presisering rundt denne uttalelsen.

- Det er bare tull. Jeg har gått gjennom alle løpene mine i år. Fakta er at jeg har fullført ni av tretten ritt.

Unggutten får også kritikk fra flere hold om manglende struktur og vedlikehold av utstyret.

- Jeg føler ikke at jeg sliter med dette. Jeg har punktert en del, men jeg veier over 80 kilo. Jeg har gjort noen erfaringer i løpet av sesongen og har tilpasset dekkene.

- Ja, jeg er surrete
Samtidig vedgår han at han er surrete.

- Jeg kan være litt surrete og har mine utfordringer som alle andre. Jeg vet at Lars synes jeg er et surrehue, for han har vært irritert på meg mange ganger.

Selv sier han at sykkel har vært rittklar i samtlige ritt denne sesongen, men konfrontert om at han at glemte å pumpe opp dekkene i norgescupen på Lillehammer svarer han bekreftende.

- Ja, det stemmer. Jeg glemte faktisk å pumpe bakhjulet på Lillehammer.

Avslutningsvis hevder 18-åringen også at han tidligere har bitt lovet VM-plass.

- Lars har tidligere sagt at alle som syklet EM skal til VM. Jeg var med til EM. Det var mange andre som hørte dette også, avslutter han.

PS: Engen Korsæth mener at Idrettsforbundets overordnende retningslinjer for kombinasjon av idrett og utdanning, idrett og arbeid og samarbeid mellom klubb/krets og særforbund burde tilsi et bedre samarbeid og forståelse enn hva som har vært tilfelle i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere