Unggutt ranet Boro for seieren

Middlesbrough gjorde alt riktig – utenom å score. Dermed ble spisstalentet Shola Ameobi (22) hovedmannen bak Newcastles poengran på The Riverside.

18.10.03 21:02

MIDDLESBROUGH – NEWCASTLE 0-1: Boro trykket på, skapte sjanser og så ut til å være nummeret for store for Newcastle, som har åpnet denne sesongen katastrofalt dårlig. Bortelagets keeper Shay Given måtte i tur og orden redde store muligheter fra Gaizka Mendieta, Boudewijn Zenden og Szilard Nemeth.

Men midt i stormen slo unge Ameobi til.

Sjelden kontring

Alan Shearers spisskollega fikk ballen inne i 16-meterboksen og dundret den opp i nettaket bak Mark Schwarzer. Da var det bare gått 21 minutter og Middlesbrough-spillerne var lettere sjokkerte. Men de holdt presset oppe og både Doriva og Malcolm Christie skapte flere farligheter. Sky Sports telte syv skudd på mål for Boro bare i første omgang.

Selv med soilde offensive spillere som Lee Bowyer, Kieron Dyer og spissene Shearer og Ameobi, var Newcastle merkelig tafatte framover. Etter ledelsesmålet ble de desto mer baktunge og kjempet desperat for å holde nullen. Det gjorde de også – såvidt.

Hjelp av dommeren?

Men Newcastle kan ha fått hjelp av dommer Alan Wiley til å hale seieren i land. Midtveis ut i 2. omgang handset Newcastle-backen Oliver Bernard i det som virket som et klar straffespark. Men Wiley vinket spillet videre til enorme protester.

Mot slutten fortsatte stormløpet og backen Franck Queudrue og midtbanemannen Jonathan Greening kom til hver sin sjanse, men effektiviteten var det Newcastle som sto for denne kampen. Dermed ble det et regelrett ran på The Riverside – og en sjelden opptur for Newcastle-manager Bobby Robson så langt denne sesongen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.