Gå til sidens hovedinnhold

Unggutta imponerer Tufte

Olaf Tufte er mektig imponert over sine nye lagkamerater i Team Tufte.

Den dobbelte OL-mesteren har allerede begynt å rette blikket mot sommerlekene i London i 2012. Der har han klare ambisjoner om å stille til start i dobbeltsculler – sammen med en kommende norsk rostjerne.

Etter gullet i Beijing i fjor gjorde nemlig Tufte det klart at han nå vil satse sammen med den yngre garde i romiljøet.

Stolt og imponert
Ved hjelp av sponsorer ble fire lovende unggutter innlemmet i nyvinningen Team Tufte, og målsettingen er klar: OL i London i 2012.

Forberedelsene er allerede i gang – og den siste uka har laget vært samlet til høydetrening i italienske Seiser Alm. Unggutta imponerer læremester Tufte.

- Team Tufte har framstått som sultne, fornuftige og lærenemme karer så langt. Jeg er imponert og litt stolt over holdninger, innsats og evnen til å tilpasse seg nye ting, skriver Olaf Tufte på sin hjemmeside.

Uvant med høyden
Han innrømmer at det er knyttet mye spenning til både prosjektet og ikke minst høydesamlingen, som nå er gjennomført.

- Det var med stor spenning vi dro i høyden i år, i og med at det er mange nye gutter som aldri har vært i høyden, sier Tufte – vel vitende om at ungdommelig treningsiver fort kan straffes knallhardt i den tynne lufta.

- De første dagene er det veldig nytt, og litt rart. Om man løper opp et par korte trapper, skulle man ikke tro at topptrente gutter hadde så mye som et slag over hvilepuls. Men her er alt ekstremt forskjellig. Bare å bære bagen opp på rommet er en anstrengelse de første dagene. Du føler deg direkte utrent, melder rokongen.

Klar for Vasaloppet
Han understreker samtidig at alle har kommet godt gjennom samlingen – og at tonen er god i Team Tufte.

- Vi er altså i gang mot London. Hver dag lærer vi nye ting, og står foran nye utfordringer. Det som er veldig gøy nå, er at vi er flere som skal dra lasset. I samme retning. Jeg koser meg på trening med alle de unge, sultne karene, sier Tufte.

Selv har OL-mesteren fra Nykirke ved Horten trent hardt på ski – for å være best mulig forberedt til Vasaloppet 1. mars.

- Der skal jeg gi gass, sier Tufte, som har en 43. plass som sin beste plassering. Hans personlige bestetid er på 4.06.00.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar