Av Petter Remen Hanssen

ROSENBORG – SARPSBORG 08 4-0

TRONDHEIM (Nettavisen): Etter at RBK mistet vitale spillere etter fjorårets sesong har ungguttene i RBK fått mye tillit. I kveldens kamp svarte de fullstendig på tiltale og senket Sarpsborg 08 nesten på egen hånd. Midt oppi RBK-dominansen var nemlig ungguttene Simen Wangberg (20) og Jonas Svensson (18) sterkt delaktige.

- En drøm som går i oppfyllelse, sier Svensson etter to scoringer der siste målet var et kremmerhus uten like.

- Det første målet var etter et bra innlegg fra Lustig som jeg bare kunne bredside i mål, det andre målet var nok av den finere sorten, sa unggutten til Nettavisen.

Jonas Svensson er født i 1993, og kom til RBK fra Levanger som guttespiller i 2009. Fra den tid har karrieren for Nord-trønderen slått rekordfart. I juni ble han fullverdig medlem av RBKs A-stall, og signerte en kontrakt som strekker seg til 2013.

- Jeg hadde aldri sett for meg dette før sesongen, men jeg har jobbet hardt og samtidig vært heldig. To mål på Lerkendal tar jo kaka, sa en fornøyd Svensson.

Hørte jubelen
Det var ikke bare Svensson som markerte seg i dagens kamp. Midtstopper Simen Wangberg holdt nullen i enda en kamp, og tegnet seg også i dag på scoringslisten. Scoringen fikk han derimot ikke med seg.

- Jeg fikk bare hodet på ballen, etter det fikk jeg ikke med meg noen ting, jeg hørte bare at folk jublet mens jeg lå nede, sa en smilende Wangberg.

Om lagkompis Svensson sin perlescoring var han derimot klokkeklar:

- Han har jo kjempetur på det målet. Det var flaks.

Svensson var ikke helt enig i Wangbergs uttalelse.

- Flaks? Nei, absolutt ikke. Du må aldri høre på Simen, sa tomålsscoreren.

Wangberg var på utlån til Ranheim i starten av årets sesong. Det tok ikke lang tid før han ble hentet hjem, og siden har han spilt fast i RBKs midtforsvar.

- Det har gått kjempebra. Når har vi holdt nullen et par kamper også, så jeg er kjempefornøyd med min egen, og lagets innsats.

Fornøyd Jönsson
RBK-trener Janne Jönsson var veldig fornøyd med ungguttenes innsats.

- Det var veldig bra, vi har prøvd han i ulike roller, men han kommer bra til i dag, også har han en fysikk som er meget bra, sa treneren til Nettavisen.

At han nå scorer mål var heller ikke noe å forakte.

Det er veldig bra å få scoret, dette hjelper veldig for selvtilliten videre i sesongen.

Om Wangbergs innsats er han klar.

- Simen spiller veldig stødig, han viser at han er en veldig bra midtstopper.

HTML EMBED