*Nettavisen* Sport.

Ungutten ødela for Arsenal

Arsenal så ut til å ha full kontroll på Southampton. Men en unødvendig utvisning snudde kampbildet.

26.02.05 21:35

Southampton - Arsenal 1-1: Kampen minutt for minutt

Arsenal hadde poengene i lomma. De hadde en mann mer på banen, og var i ledelsen 1-0. De hadde full kontroll på hjemmelaget og hadde også flere sjanser til å øke ledelsen.

Nærmest var de fire minutter etter pausen, da Robin van Persie åpnet forsvaret med en lekker pasning til Thiery Henry. Men franskmannen satte ballen rett i keeper fra fem meter.

Vendepunktet
Bare minutter senere kom hendelsen som snudde kampbildet. Robin van Persie spilte ballen for langt foran seg, og tok igjen forspranget med å lange ut beinet med knottene først mot Graeme Le Saux. van Persie hadde fra før gult kort, og ble helt korrekt sendt i garderoben.

Uprofesjonelt siden Arsenal var i angrep, og taklingen var fullstendig unødvendig.

Vanligvis støtter Arsene Wenger spillerne sine uansett, men denne gangen viste manageren tydelig irritasjon overfor van Persie på vei av banen.

Nedslakting
Rett før pause ble hjemmelaget redusert til 10 mann. David Prutton plantet støvelen i ankelen på Robert Pires. Pires ble båret av banen og var sjanseløs til å fortsette kampen.

Prutton protesterte vilt mot kortet, hans andre gule, og risikerer lenger suspensjon etter episoden. To lagledere måtte holde den illsinte spilleren vekk fra dommeren.

Arsenal benyttet seg av ektra baneplass umiddelbart. Thiery Henry driblet seg inn fra siden og slo over til Fredrik Ljungberg som satte ballen sikkert i mål fra kort hold.

Gjestene fortsatte å prege kampen helt til også de ble redusert til ti mann.

Delt skyld
Southampton utlignet etter corner fra Jamie Redknapp. Peter Crouch var høyest på innlegget og spratt ballen via gresset i tverrliggeren og i mål.

Jens Lehmann fikk atter en gang vist svakhetene sine i feltarbeidet. Tyskeren var på bærtur ute i feltet ved scoringen. I spillerbussen hjem til London bør keeperen plasserers i skammekroken sammen med van Persie.

Arsenal trodde de avgjorde kampen i sin favør tre minutter på overtid. Ashley Cole stakk seg frem ved bakerste stolpe og headet ballen i mål. Arsenal protesterte vilt mot linjemannen som signaliserte for offside, men til ingen nytte. TV-reprisene viser at Cole var hårfint i offside-posisjon, og at avgjørelsen var korrekt.

B-preget Arsenal
Arsenal måtte klare seg uten den utestengte trioen Dennis Bergkamp, José Antonio Reyes og Cesc Fabregas. I tillegg var Sol Campbell og Edu skadet.

Southampton har bare vunnet en kamp etter at Harry Redknapp overtok som manager. Det var 3-1-seieren over Liverpool. Laget spiller veldig ofte uavgjort på hjemmebane. Med dagens 1-1-resultat har klubben ni poengdelinger på hjemmebane i Premier league.


Oppgitte managere
Verken Harry Redknapp eller Arsene Wenger var spesielt imponert over de røde kortene spillerne deres hadde pådratt seg.

- Det var helt idiotisk å takle slik, sa frittalende Redknapp om David Pruttons horrible angrep på Robert Pires i førsteomgangen.

- Det er ikke slike ting vi trenger når vi kjemper for å unngå nedrykk. Trøsten får være at det var noen like dumme spillere i Arsenal-laget.

Spilleren Redknapp tenker på er selvfølgelig Robin van Persie.

Nederlenderen hadde vært strålende og sterkt delaktig i de fleste av Arsenals sjanser, men måtte selv gå av banen etter en hodeløs takling på Graeme le Saux tidlig i andreomgangen.

Og for første gang i Arsene Wengers 58 stykk røde kort lange historie som Arsenal-manager så han hendelsen som fikk sin egen spiller utvist.

Franskmannen var ikke snau i sin kommentar etter kampen.

- Siden van Pierse allerede hadde gult i pausen, og Southampton hadde en utvist, sa jeg til ham i pausen at han kunne ligge tynt an siden dommeren ville ha et visst press på seg for å utjevne forholdet.

Derfor:

- Jeg kan ikke støtte van Persie i det han gjorde, sa Arsenal-sjefen etter kampen, vel vitende om at hans menn nå i realiteten er helt hektet av toppkampen.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag