*Nettavisen* Sport.

United + selvmål = sant

Foto: AP/Scanpix

Manchester United har fått god hjelp av motstanderne denne sesongen.

27.03.10 20:43

BOLTON - MANCHESTER UNITED 0-4:

Abou Diaby, Anton Ferdinand, Zat Knight, Andy Dawson, Scott Dann, Manuel Almunia, Anthony Vanden Borre, Marc Wilson, James Collins, og nå sist var det Boltons Jlloyd Samuel.

Disse ti har minst en ting til felles.

De har nemlig alle scoret selvmål mot Manchester United denne sesongen, og sammen ligger de dermed på en tredjeplass på Uniteds toppscorerliste ett mål bak Dimitar Berbatov.

Dermed kan selvmål bli en helt avgjørende for de røde i kampen om ligagullet denne sesongen. Noe som sikkert gleder klubbens tilhengere, og irriterende rivaliserende fans grenseløst.

Forunderlig selvmål
Og det er nesten så man kan begynne å lure på hva Uniteds motstandere tenker iblant. I hvert fall etter å ha sett det flott selvmålet som Jlloyd Samuel vartet opp med etter 38 minutter.

Nani spilte opp Ryan Giggs på venstresiden, og den walisiske veteranen slo inn hardt og lavt foran mål. Ballen gikk helt fram til Samuel på bakerste stolpe. Den tidligere Aston Villa-spilleren, som hadde Berbatov bak seg, følte seg såpass utrygg at han like godt dunket ballen på iskledt vis til side for keeper Jussi Jääskelainen og inn i eget mål. En gavepakke til gjestene.

Ironisk nok var det Bolton som hadde de største målsjansene i første omgang, men i riktig ende av banen var ikke laget fult så treffsikre. Fabrice Muamba vartet opp med et knallskudd fra rundt 16 meters hold rett etter selvmålet, men Edwin van der Sar leverte en praktredning da ha stoppet avslutningen.

Ellers hadde også Tamir Cohen og Johan Elmander muligheten i løpet av de første 45 minuttene, men både Nemanja Vidic og van der Sar gjorde sitt til at det ikke ble jubel på disse to.

Lekende lett
Heldigvis for stakkars Jlloyd Samuel skulle ikke selvmålet bli særlig avgjørende for sluttresultat. Etter pause viste nemlig United at de holder minst én klasse høyere enn Bolton, og hentet fram storspillet som kanskje hadde uteblitt litt i løpet av første.

Berbatov fikk æren av å åpne showet etter pause, da han satte returen fra et Darren Fletcher-skudd i nettmaskene bak Jussi Jääskelainen. En kald og rolig avslutning av bulgareren.

Samme mann var også frampå etter 78 minutter. En meget opplagt Nani kjørte karusell med Sam Ricketts før han ga videre til Berbatov. Spissen flikket ballen frekt mellom beina på Zat Knight, før han enkelt og greit satte den i buret bak keeper.

Minutter senere var Nani på ny arkitekt. Portugiseren ga på ny stakkars Ricketts en bestilling og sendte han på tur bort i pølsebua. mens Ricketts handlet, serverte Nani ballen til Darron Gibson som klinket inn 4-1 via fingertuppene til Jääskelainen.

Game over!

Dermed er United tilbake på toppen av Premier League, ett poeng foran Chelsea. Arsenal, som bare klarte 1-1 mot Birmingham lørdag, følger fire poeng bak United.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.