*Nettavisen* Sport.

United bannlyser Fergies sønn

Manchester United nekter Alex Fergusons agentsønn Jason å jobbe for klubben i fremtiden.

26.05.04 09:59

Det var en BBC-dokumentar om Jason Ferguson og hans selskap Elite Management som satte søkelyset på utbetaling av gigantiske agenthonorarer.

Press
I går offentliggjorde Manchester United den interne gransking av denne praksisen. Konklusjonen var at Jason Ferguson ikke lenger kan representere United ved overgangssaker.

Dermed ga klubben etter for det massive presset fra storaksjonærene John Magnier og JP McManus, som tvang igjennom granskingen.

Undersøkelsen, som startet opp i januar, viser at Jason ikke har opptrådt i strid med lover og regler, men erkjenner at hans nære familiere bånd til klubbens manager kan sette United i et uheldig lys.

Kunne opptrådt mer ryddig
Utfallet av saken kommer utvilsomt til irritere Alex Ferguson, som trolig oppfatter styrets avgjørelse som et signal på manglende tillit til ham.

I rapporten heter det at "...styret er tilfreds med at det ikke kan reises tvil om forholdet mellom Elite Management og klubben. Likevel forstår klubben bekymringene for forbindelsen mellom Elite og Alex Ferguson. I fremtiden vil klubben ikke benytte seg av Elites tjenester. I de tilfeller Elite opptrer som agent for spillere eller klubber i forhandliger med Manchester United, vil vi offentliggjøre alle detaljer rundt selskapes rolle".

- Jeg er fornøyd med at klubben har overholdt alle gjeldende regler, men innser at det er ting vi kunne gjort bedre, sier styreformann Roy Gardner.

- Vi har innført forbedret internkontroll og bekrefter våre forpliktelser om bedre innsyn i overgangssaker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.