Manchester United ble nylig enig med den ukrainske toppklubben Sjkahtar Donetsk om en overgang for den brasilianske midtbanespilleren Fred. Nå bekrefter klubben at avtalen er sluttført.

Ifølge BBC skal prisen ligge på 47 millioner pund, eller rundt 506 millioner norske kroner.

Glad Mourinho

Premier League-klubben ventet blant annet på at arbeidstillatelsen til spilleren skulle gå i boks og torsdag ble han offisielt presentert.

- Fred kommer til å utfylle kvalitetene til de andre midtbanespillerne våre, og det er noe vi trenger. Han har en kreativ hjerne og evne til å se pasninger som vil gi oss en ny dimensjon. Jeg er veldig glad for at han nå slutter seg til klubben vår og jeg tror de andre spillerne vet hvor viktig han vil bli for laget vårt, sier manager José Mourinho.

Fred selv er også storfornøyd med sin nye klubb.

- Dette er verdens største klubb og jeg er glad for å være en del av et fantastisk lag. Det å få jobbe med Mourinho, som har skapet fullt av trofeer, er en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg, sier han.

- Jeg kan ikke vente med å komme igang og møte mine nye lagkompiser. Jeg vil veldig gjerne takke alle i Sjakhtar for alt de har gjort for meg over de fem siste årene, sier midtbanespilleren.

Kommer fra Sjakhtar

25-åringen ankommer altså José Mourinhos mannskap etter fem sesonger i den ukrainske toppklubben Sjakhtar Donetsk.

Der vant han tre seriemesterskap.

Hovedpersonen selv tok til sosiale medier for en tid tilbake, og la ut et bilde på sin Instagram-story for å dele sin glede over å ha signert for de rødkledde fra Old Trafford. Det har med andre ord aldri vært noe tvil om at brasilianeren skulle bli United-spiller i sommer, selv om det har drøyd 16 dager før den offisielle annonseringen kom.

- Stolt over å være rød, skrev Fred, etterfulgt av emneknaggen «FredIsRed».

Det var i lang tid ryktet at både Manchester United og Manchester City skal ha vært interessert i Fred, men det ble altså de rødkledde som trakk det lengste strået i kampen om midtbanespilleren.

Ble utestengt

Les mer: Vi følger overgangsvinudet LIVE

I 2015 ble Fred suspendert fra all fotball av det sør-amerikanske fotballforbundet (CONEMBOL) etter at han testet positivt på et vanndrivende stoff. Utestengelsen på ett år ble siden også akseptert av FIFA, som gjorde dommen verdensomspennende.

Siden har brasilianeren slått voldsomt tilbake, og var en av Sjakhtars mest imponerende denne sesongen. Ukrainerne tok seg videre fra gruppespillet i Champions League, men ble slått ut av semifinalist Roma.

Det førte til at Fred, sammen med midtbanestjernene Casemiro, Fernandinho og Paulinho, fikk plass i Brasils 23-mannstropp til sommerens VM-sluttspill.

Fred blir dermed den syvende brasilianeren til å spille for Manchester United. Kléberson ble den første da han ankom United i 2003, mens spillere som Anderson, Rafael og Andreas Pereira har også ikledd Uniteds røde trøye.

Denne sesongen endte Manchester United på andreplass i Premier League, men røk ut i åttedelsfinalen av Champions League mot spanske Sevilla.

Klubben tapte også FA-cupfinalen mot Chelsea etter at Eden Hazards straffescoring ble kampens eneste.