*Nettavisen* Sport.

United bekrefter Ronaldo-kjøp

Manchester United

Manchester United bekreftet tirsdag at klubben har sikret seg Sporting Lisboas Cristiano Ronaldo på en femårskontrakt.

12.08.03 14:24

Spillerens agent møtte United mandag, og United kjøper 18-åringen for drøyt 130 millioner. United offentliggjorde overgangen i en børsmelding onsdag.

Herjet med United

Spissen er fast på det portugisiske U21-landslaget, og et av Europs største talenter. Han herjet med Manchester United da Sporting slo de engelske mesterne 3-1 i en treningskamp forrige uke.

– Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for verdens beste lag, og er spesielt stolt over å bli den første portugisiske spilleren i klubben, sier Ronaldo ifølge BBC.

– Jeg ser frem til å hjelpe klubben til ytterligere suksess de neste årene, legger han til.

– En av de beste jeg har sett

Ifølge United-manager Alex Ferguson har klubben hatt en avtale om kjøp av Ronaldo i lang tid, men at overgangen fikk fart da andre klubber meldte sin interesse.

– Vi har vært ute etter ham i lang tid, men på grunn av interesse fra andre klubber måtte vi handle raskt, sier Ferguson.

Og skryter av nyinnkjøpet.

– Han er en ekstremt talentfull spiller. Han er like god med begge bein, og kan spille hvor som helst offensivt. På venstresiden, sentralt og på høyresiden. Han er en av de største talentene jeg noensinne har sett, sier Ferguson.

Nummer fem

Ronaldo blir Uniteds femte kjøp denne sommeren. Fra før av er Tim Howard, Eric Djemba-Djemba og David Bellion klare. Mandag gikk arbeidstillatelsen til Kleberson i orden, og det er ventet at Kleberson og unge Ronaldo blir presentert som United-spillere på en pressekonferanse onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.