RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United best i klassen

Sist oppdatert:
Lønnsbudsjettet til Manchester United var på 980 millioner i fjor. Men klubben var en av seks som tjente penger i Premier League.

Lønnsnivået i Premier League er i ferd med å komme under kontroll, viser et studie utført av regnskapsfirmaet Deloitte & Touche. Lønnsøkningen, som har ligget på 25 prosent per år de siste ti årene, var «bare» på åtte prosent fra 2001/02 til 2002/03.

Laveste økning noensinne
- Dette er virkelig gode signaler om at klubbene har innført bedre økonomistyring, sier Deloitte-partneren Dan Jones til BBC.

- Utfordringen blir å opprettholde denne styringen, som er svært velkommen.

Tallene for 2003/04 foreligger ikke ennå.

Lønnsøkningen er den laveste siden Premier League ble opprettet i 1992. Manchester United betaler spillerne mest - 980 millioner kroner - mens West Bromwich Albion med drøyt 140 millioner kroner hadde det laveste lønnsbudsjettet.

Det gjennomsnittlige lønnsbudsjettet i Premier League var på 468 millioner kroner.

Positiv trend
Lønnsandelen av klubbenes omsetning sank med en prosent til 61. Bare tre klubber hadde et lønnsbudsjett på under 50 prosent av omsetningen; Manchester United, Newcastle og West Bromwich Albion.

Sunderland, Fulham og Leeds United lå alle over 80 prosent.

- Mediedekningen av de økonomiske vanskelighetene på Elland Road burde ikke overskygge det gode arbeidet som gjøres i flertallet av klubbene, mener Jones.

Seks med overskudd
Omsetningen i Premier League er ifølge Deloitte & Touche den høyeste i Europa.

Manchester United omsatte for 2,158 milliarder, mens Liverpool og Arsenal omsatte for 1,282 milliarder. Bare seks klubber klarte imidlertid å skape et overskudd; Manchester United, Liverpool, Arsenal, Newcastle, Chelsea og Birmingham.

Den påfølgende sesongen, altså den nylig avsluttede 2003/04-sesongen, endte disse seks lagene på 1, 2, 3, 4, 5 og 10. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere