Gå til sidens hovedinnhold

United cruiser mot ligagull

Manchester United har avgitt fire poeng på sine fjorten siste seriekamper og slikt blir det naturligvis ligagull av.

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Zola gjør comeback i Premier League
Oddstips 2: Brighton med stø kurs
V75 Bjerke: Hansen i storform

Lørdagens tippekupong består av fem kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship. Bonuspotten er nede i ca 420 000 kroner og innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55 på lørdager.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Queens Park Rangers - Manchester United
Møte mellom bunn og topp i Premier League. Etter fire strake poengdelinger, gikk Harry Redknapps gutter på en smell borte mot Swansea for fjorten dager siden (ble ikke spilt ligafotball sist helg pga FA-cup). Dermed er det fortsatt fulll krise for QPR som er helt sist med sine 17 poeng og har sju poeng opp til Aston Villa på sikker plass. 2-11-13 totalt forteller om hvor dyre poengdelinger er og når tolv serierunder gjenstår, må trolig QPR vinne fem av disse for å berge plassen. Meget svake 1-7-5 hjemme på Loftus Road og QPR har vært en kostbar affære for tipperne denne sesongen. Loic Remy er usikker, men spisskollega Bobby Zamora fikk 45 minutter sist og er altså på vei tilbake etter sin langtidsskadde.

Manchester United står med smått fenomenale 12-2-0 på sine fjorten siste seriekamper og har hele tolv poengs ledelse ned til Manchester City når 12 serierunder gjenstår. Det er et forsprang United aldri roter bort og da er det ting som de pleier å være i England. Returoppgjøret mot Real Madrid spilles ikke før om halvannen uke, så det er ingenting som forstyrrer for United lørdag. Bunnsolide 9-2-2 på bortebane. Wayne Rooney er (som vanlig) halvskadet og blir trolig spart lørdag, for øvrig er Phil Jones og Paul Scholes de eneste på skadelisten.

United vant tilsvarende oppgjør 2-0 i fjor, men må jo strengt tatt ikke vinne her og QPR har spilt uavgjort i over halvparten av sine hjemmekamper og kan kanskje få med seg ett poeng? UB.

2. Arsenal - Aston Villa
Som ventet ble Arsenal minst et nummer for små mot det som trolig er verdens beste klubblag i øyeblikket, Bayern München, i første møte hjemme mot tyskerne i Champions League onsdag. Det var nesten klasseforskjell på lagene og Bayern ser ursterke ut i øyeblikket. Det gjør ikke Arsenal, som trolig savner midtbanefighteren Alexander Song. Det er nesten noe junioraktig over Arsenal nå, som ikke lykkes mot topplagene. Har fire poeng opp til Tottenham på 4. plass og dette ligner en ny mislykket sesong. 7-3-3 er tallene hjemme på Emirates. Backene Bacary Sagna og Kieran Gibbs er begge ute, men nysignerte Nacho Monreal er klar igjen (mistet Bayern-kampen da han er cuptied).

Aston Villa holdt såvidt hodet over vannet, men det er kun ett poeng ned til Reading under streken. Etter sterke 3-3 borte mot Everton nest sist, tok Villa en meget viktig trepoenger hjemme mot West Ham i siste ligakamp. 2-5-6 er ikke spesielt oppmuntrende tall på bortebane. Vesentlig bedre på skadefronten for Aston Villa som kun har Marc Albrighton og Richard Dunne på skadelisten nå.

Det står faktisk 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Emirates og et desillusjonert Arsenal trenger ikke være en uoverkommelig oppgave for Villa lørdag. HB.

3. Norwich - Everton
Full sprekk for Norwich som kun har vunnet en av sine ti siste seriekamper og står med 1-4-5 på sine ti siste. Det har sendt laget ned på 14. plass med sine 29 poeng, men det er fortsatt seks poeng ned til Reading under streken. 21 av de 29 poengen er tatt hjemme på Carrow Road (5-5-3). Grant Holt er mye ut og inn denne sesongen, men har er ihvertfall friskmeldt til denne kampen. Kun keeperen John Ruddy (men han har vært ute en stund) er definitivt ute.

Heller ikke Everton viser toppform for tiden, men laget har kun tapt fire seriekamper hittil. Den høye uavgjortfrekvensen (10-12-4) gjør at laget likevel ikke er bedre enn nummer seks, dog kun seks poeng bak Tottenham på den viktige 4. plassen. 4-6-3 er bra tall på bortebane. Seamus Coleman og Victor Anichibe er usikre for Everton, mens Tony Hibbert garantert er ute.

Det endte 2-2 i fjor og noe lignende er slett ikke utenkelig lørdag, men denne kan bikke alle veier. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

4. West Bromwich - Sunderland
Fulg Fønix finnes også i England, hjemmelagte stod ihvertfall med 1-1-5 på sine sju seneste ligakamper, før de entret Anfied Road for snaue to uker siden og West Browmwich gikk likegodt hen og vant 2-0 borte mot Liverpool. Er på en flott 9. plass med sine 37 poeng og har litt heng på lagene foran. 7-2-4 hjemme på the Hawthorns. Bortsett fra suspenderte Goran Popov (soner sin andre av tre kampers karantene) er det ingen fravær for West Bromwich.

Sunderland skifter og går og er ikke lett å bli kloke på, noe 3-1-4 på de åtte siste godt illustrerer. Er på 13. plass med sine 29 poeng, men har ikke mer enn seks poeng ned til Reading under streken. 3-4-6 er tallene på bortebane. Forsvarsspilleren Danny Rose er helt sikkert ute, mens kraftpluggen Lee Cattermole er usikker.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og vi har bra feeling for at West Bromwich tar sin fjerde strake lørdag. H.

5. Reading - Wigan
Ett poeng opp til sikker plass for Reading som røk ut av FA-cupen mandag etter 1-2 borte for Manchester United. 3-1-2 på de siste seks seriekampene forteller imidlertid om et lag som aldeles ikke har gitt opp og hjemme på Madejski Stadium står Reading med flotte 3-2-0 på sine fem siste. Jason Roberts og Alex McCarthy er som tidligere ute, mens Jimmy Kebe og Mikele Leighterwood begge er usikre.

To poeng bak Reading ligger Wigan som altså vi passere Reading med seier i denne kampen. 1-4-8 på de tretten siste seriekampene, er ikke spesielt oppløftende. Men gjorde jobben borte mot Huddersfield i FA-cupen søndag (seier 4-1) og fikk en fin opptur der. 3-2-8 på bortebane. etter nesten seks måneders skadefravær er endelig Antonin Alcatraz friskmeldt. Også Ryo Miyaichi er tilbake, det samme gjelder for Emmerson Boyce og Wigan har betydelig bedring i skadesituasjonen nå.

Ingen tilsvarende oppgjør mellom lagene de siste sesongene, men dette bør være en bra sjanse for Reading. H.

6. Blackburn - Leeds
To lag som begge fortsatt kan blande seg inn i playoffdiskusjonen. Blackburn er på 11. plass med sine 44 poeng og har sju poeng opp til Middlesbrough på siste playoffplass. Men er fortsatt svært variable og står med 2-2-2 på sine seks siste seriekamper. Hjemme er tallene brukbare 8-2-6. Nysignerte Lee Williamson (m) risikerer seks uker på skadelinjen etter å ha blitt skadet i bortekampen mot Hull tirsdag kveld. Midtbanekollega Dickson Etuhu spilte reservekamp mandag, men fikk tilbakefall og blir borte en ny måned. David Dunn har ikke spilt siden oktober og er fortsatt uaktuell.

Leeds gjorde jobben hjemme mot Blackpool onsdag (2-0) og avanserte dermed til 9. plass på tabellen med sine 45 poeng, og har altså seks poeng opp til Middlesbrough på playoff. 32 av 45 poeng er tatt hjemme på Elland Road, borte er tallene svake 3-4-9 og på de seks siste borte har laget kun tatt ett poeng (0-1-5). Litt smårusk for Leeds, men det eneste bekreftede fredag ettermiddag er at langtidsskadde Leigh Bromby og Adam Drury fortsatt er ute.

Blackburn har fine 3-1-1 på sine fem siste hjemme og Leeds er altså ikke noe stort bortelag. Bra sjanse for hjemmelaget dette. H.

7. Bolton - Hull
Tiden er i ferd med å renne ut for Bolton, som kanskje var den største opprykksfavoritten på forhånd. Når 14 serierunder gjenstår har Bolton på 16. plass hele 12 poeng opp til Middlesbrough på 6. plass og da hjelper det ikke med 1-4-1 på de seks siste seriekampene. Hjemme er tallene dog gode 7-5-3.

Hull er derimot på strak kurs tilbake til Premier League og holder direkte opprykksplass på sin 2. plass, tre poeng er det ned til Watford på 3. plass, og kun fem poeng opp til ledende Cardiff. Tre strake seire for Steve Bruce gutter nå, men borte er ikke tallene bedre enn 8-3-5, men vi merker oss at de åtte siste borte viser sterke 5-2-1.

Vidåpent oppgjør dette. Bolton er naturligvis istand til å slå Hull, men det er bortelaget som har flyten i øyeblikket. Her må alle tegn på. HUB.

8. Watford - Derby
Gianfranco Zola er i ferd med å gjøre en fantastisk trenerbragd med multinasjonale Watford. Etter 6-1-1 på de åtte siste seriekampene er Watford avansert til 3. plass på tabellen og har kun tre poeng opp til Hull på 2. plass og direkte opprykk. 8-3-5 hjemme i London. Manager Gianfranco Zola har ingen nye fravær siden tirsdagens bortekamp mot Ipswich.

Fallende formkurve er det på Nigel Cloughs Derby, men laget er fortsatt på 10. plass på tabellen etter 0-3-1 på sine fire siste seriekamper. Det er fortsatt hjemme Derby leverer (8-7-2), borte er det lengre mellom gevinstene (3-4-9). Forsvarsspillerne Mark O'Brien, James O'Connor, Shaun Barker og Kieran Freeman er fortsatt ute for Derby, og i tillegg soner forsvarskollega Gareth Roberts sin tredje av tre kampers karantene. Heldigvis kan Jake Buxton kanskje være tilbake lørdag.

Det står 5-4-2 på de siste elleve tilsvarende oppgjørene. I øyeblikket ser Watford knallsterke ut og da vinner de også denne mot et defensivt svekket Derby. H.

9. Blackpool - Leicester
Supervariable Blackpool er falt helt til 15. plass på tabellen med sine 40 poeng og har faktisk ikke mer enn fem poeng ned til Wolverhampton under streken. 0-2 borte for Leeds onsdag og 2-2-6 på de ti siste seriekampene, forteller at nyansatt manager Paul Ince har nok av utfordringer å ta fatt på. 5-6-5 på hjemmebane. Ince har i det minste ingen nye fravær å ta hensyn til etter Leeds-kampen.

I det det kunne se ut som at Leicester hadde stabilisert seg, har laget falt tilbake til gamle synder og gått på to tap som storfavoritt. Holder fortsatt 5. plass med sine 53 poeng, men har nå ni poeng opp til Hull og direkte opprykk. Forholdsvis moderate 5-3-7 på bortebane. Matty James (m) er usikker etter å ha pådratt seg en smell i bortemøtet mot Charlton. Det er den eneste usikre spilleren for Leicester-manager Nigel Pearson.

Det står 1-1-3 på de fem siste tilsvarende og neppe noen tvil om at Leicester har det høyeste nivået av disse. UB.

10. Sheffield Wednesday - Crystal Palace
Etter en svak periode i høst har Wednesday med 6-4-1 på sine elleve siste seriekamper, avansert til 19. plass på tabellen med sine 37 poeng, men det er kun to poeng ned til Wolverhampton under streken. 5-3-8 på hjemmebane i Sheffield. Wednesday-manager Dave Jones har et helt skadefritt mannskap å velge fra.

Crystal Palaca har fått opp dampen igjen etter en formsvak periode og har avansert til 4. plass på tabellen med sine 58 poeng og har kun fire poeng opp til Hull på 2. plass. Det er likevel verd å merke seg at det er hjemme på Selhurst Park hovedtyngden av poengene kommer (11-5-1), borte er Ian Holloways gutter klart mer medgjørlige (5-5-6). Palace har fremdeles seks spillere ute med skade, men ingen nye den siste uken.

Det står 2-5-2 på de ni siste tilsvarende oppgjørene og begge lagene er altså i form. HUB.

11. Brighton - Burnley
Sist helg bøe Brighton det andre laget denne sesongen til å ta alle poengene borte mot serieleder Cardiff og dermed er det kun to poeng opp til playoff for Gus Poyet og Brighton som innehar 7. plass. Litt vel mange uavgjorte på hjemmebane (6-7-3), hindre laget fra å ligge høyere på tabellen. Midtbanespilleren Liam Bridcutt soner sin første av to kampers karantene lørdag, men til gjengjeld returnerer Ashley Barnes etter tre kampers karantene. Will Hoskins er ellers eneste spiller som garantert ikke er klar lørdag.

Middelhavsfarer Burnley ligger på 12. plass med sine 44 poeng og har åtte poeng opp til playoff og ni poeng ned til trøbbel. Variable 2-2-2 på de seks siste seriekampene, borte står laget med greie 5-3-8. Ross Wallace og Michael Duff er begge ute.

Brighton har slått topplagene Hull og Cardiff i to av sine tre siste seriekamper og skal bortesvake Burnley være en overkommelig oppgave. H.

12. Charlton - Nottingham Forest
Etter kun ett poeng på fire kamper, overrasket Charlton med sterk 2-1 seier borte mot Leicester sist helg. Det sendte laget opp på 13. plass med sine 43 poeng og det omtrent like langt opp til playoff, som ned til streken. Svake 4-6-6 på hjemmebane. Midtbanespilleren Danny Hollands er eneste fravær for manager Chris Powell.

Nottingham Forest smalt til med 6-1 hjemme mot Huddersfield sist helg og oppe på 8. plass med sine 45 poeng og har kun seks poeng opp til Middlesbrough på nederste playoffplass. Kun tre seire på fremmed gress (3-7-6) må forbedres om laget skal blande seg inn i opprykkstriden. Forest-boss Billy Davies har ingen skader eller karantener å ta hensyn til.

Hjemmesvake Charlton mot bortesvake Nottingham Forest. Bortelaget har fått et oppsving nå og taper trolig ikke. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.02.2013 15:55
1. Queens Park Rangers - Manchester United U B
2. Arsenal - Aston Villa H B
3. Norwich City - Everton H U
4. West Bromwich Albion - Sunderland H
5. Reading FC - Wigan Athletic H
6. Blackburn Rovers - Leeds United H
7. Bolton Wanderers - Hull City H U B
8. Watford - Derby County H
9. Blackpool - Leicester City U B
10. Sheffield Wednesday - Crystal Palace H U
11. Brighton & Hove Albion - Burnley H
12. Charlton Athletic - Nottingham Forest B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.02.2013 15:55
1. Queens Park Rangers - Manchester United U B
2. Arsenal - Aston Villa H B
3. Norwich City - Everton H U B
4. West Bromwich Albion - Sunderland H
5. Reading FC - Wigan Athletic H
6. Blackburn Rovers - Leeds United H
7. Bolton Wanderers - Hull City H U B
8. Watford - Derby County H
9. Blackpool - Leicester City U B
10. Sheffield Wednesday - Crystal Palace H U B
11. Brighton & Hove Albion - Burnley H
12. Charlton Athletic - Nottingham Forest U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken