*Nettavisen* Sport.

United den eneste vinneren

Foto: Pa Photos

Mens Arsenal og Manchester City fortviler, tipper vi at Sir Alex Ferguson gliser.

06.01.11 05:13

ARSENAL - MANCHESTER CITY 0-0: Onsdagens toppkamp ga både Arsenal og Manchester City sjansen til å forsterke presset på serieleder Manchester United. Ingen av de to lagene klarte å utnytte det.

- Det positive er at vi holdt nullen, selv om det selvsagt er frustrerende at vi ikke scoret mål, konstaterte Arsenals manager Arsène Wenger i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Utvist på overtid
Det ble to røde kort helt på tampen av oppgjøret på Emirates Stadium, men også der endte lagene likt.

Citys venstreback Pablo Zabaleta havnet i en opphetet og nokså fysisk diskusjon med Bacary Sagna ute på sidelinjen. De to backene ga hverandre et forsiktig pannekyss, noe som sjelden faller dommere i god jord.

Mike Jones sendte begge i dusjen, begge med direkte rødt kort, uten at det påvirket kampen nevneverdig. Klokka viste allerede tilleggstid da utvisningene kom. Det skal legges til at Sagna var langt mer aktiv enn Zabaleta, og at spesielt sistnevnte har grunn til å oppfatte utvisningen som streng.

Arsenal hadde flere store sjanser til å avgjøre den målløse kampen og hadde fortjent å vinne. Manchester City fyrte av fire skudd, men ingen gikk på mål.

Cesc Fabregas skjøt i stolpen bak Joe Hart snaut midtveis i første omgang, mens Robin van Persie testet Citys dyktige målvakt med et skudd i retning krysset fra 25 meter et kvarter ut i andre omgang.

- Laget forsvarte seg veldig bra og Joe hadde noen fantastiske redninger, oppsummerte Kolo Touré.

Klar fordel United
Arsenal hadde før onsdagens kamp ikke spilt uavgjort i en eneste ligakamp på Emirates denne sesongen. Manchester City kom til London med 19-9 i målforskjell i sine ti første bortekamper, mens Arsenal hadde scoret 22 mål på sine ni kamper på Emirates.

Det var med andre ord lite som tydet på at toppkampen skulle ende uten mål.

Når det først skjedde, kan man like gjerne kåre Manchester United til vinneren. Sir Alex Fergusons lag, som vant 2-1 mot Stoke tirsdag kveld, troner øverst med sine 44 poeng. Manchester City har nå 42 poeng, mens Arsenal har 40. City har spilt to kamper mer enn United, mens Arsenal har unnagjort 21 mot Uniteds 20.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.