Gå til sidens hovedinnhold

United-dødaren slo til igjen

Leeds rystet nok et storlag i FA-cupen.

TOTTENHAM – LEEDS 2-2:

Da Leeds sensasjonelt slo ut Manchester United av FA-cupens fjerde runde, ble Jermaine Beckford den store helten.

Spissen har vært en het potet på overgangsfronten i England etter det oppgjøret, men enn så lenge har han fortsatt jobb med å score mål for Leeds, noe han også er meget dyktig til.

Lørdag hadde han nemlig nok en god dag på jobben.

Leeds gjestet Tottenham på White Hart Lane, og etter 90 minutter med fotball lever fortsatt håpet til den gamle storklubben om avansement i cupen de vant for første og eneste gang i 1972.

To fulltreffere
Peter Crouch sendte hjemmelaget oppskriftsmessig i ledelsen etter 42 minutter, men like etter sidebytte sørget Beckford for at lagene var like langt igjen.

Roman Pavlutsjenko sendte Spurs på ny i ledelsen kvarteret før slutt etter et glimrende angrep fra vertene,og da trodde nok de fleste at Leeds’ cupeventyr var over, men der tok de feil.

På overtid var nemlig Beckford nok en gang frampå for gjestene.

Dommer Allan Wiley pekte på straffemerket etter at nettopp Beckford hadde gått i bakken i duell med Michael Dawson, og spissen tok selv ansvar fra 11-metersmerket.

Spissen var sikker, og dermed møtes lagene til ny dyst på Elland Road, for å avgjøre hvem som går videre til neste runde.

Keeper i form
I tillegg til Beckford storspilte også Leeds-keeper Casper Ankergren. Burvokteren stoppet blant annet et straffespark fra Jermain Defoe i første omgang, og var med det sterkt delaktig i at Leeds fortsatt kan drømme om FA-cupfinale denne sesongen.

Dansken var naturlig nok strålende fornøyd med innsatsen.

- Dette er et glimrende resultat for oss. Vi hadde ikke forventet å få så mye ut av dette, så uavgjort er bra. Det er stort for både fansen og klubben, sier Ankergren ifølge BBC.

- Det å score mål er Jermaines styrke. Vi forventer at han sørger for målene, fordi han har alltid bevist at han kan. Nå har han gjort det igjen mot et topplag i Premier League. sier keeperen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget