United-floppens hevn

Foto: Scanpix

Dimitar Berbatov og Paul Scholes lekte med Newcastle.

17.08.10 08:41

MANCHESTER UNITED-NEWCASTLE 3-0:

Søk på «Berbatov» og «flop», og du får rundt 40.000 treff på google. Bulgareren var en av tidenes dyreste spillere da han gikk til Manchester United fra Tottenham sommeren 2008, men har vært langt unna å slå til på Old Trafford. Mange regnet med at bulgareren ville forsvinne i sommer da Sir Alex Ferguson forsterket spissrekka i beste Manchester City-stil, men 29-åringen har holdt ut – og mot Newcastle viste han at det ikke var så dumt.

Dimitar Ivanov Berbatov var nemlig et konstant uromoment for det nyopprykkede Premier League-laget, og kunne fort notert seg for flere enn det ene han fikk. Det kom allerede etter en halvtimes spill, da et Paul Scholes-innlegg ble dårlig klarert, og Berbatov enkelt kunne sette ballen i nettet fra fem meters hold, og siden var det bare ett lag på banen.

Newcastle hadde riktignok yppet seg tidlig i kampen, men Andy Carroll var ikke god nok da han stanget Joey Bartons corner utenfor i innledningsminuttene. Siden tok hjemmelaget gradvis mer og mer kontroll over kampen, og etter 1-0-målet gikk det meste av lufta ut av Chris Hughtons mannskap.

Resten var, ganske enkelt, formaliteter for Sir Alex Fergusons disipler.

Utrolige Giggs med mål siden 1991
Berbatov var alene med Steve Harper i Newcastle-målet ved flere anledninger, men sisteskansen vartet opp med flere gode (ben-)parader. Bare to ganger til måtte han så seg slått – først da Darren Fletcher fikk stå nokså upresset på fem meter og dunke inn 2-0, så da evighetsmaskinen Ryan Giggs noterte seg for scoring i toppdivisjonen for 21.(!) sesongen på rad.

36-åringen fikk stå upresset på hjørnet av sekstenmeteren da fem minutter gjensto, og dunket til på volley, og ballen snek seg inn ved den bakerste stolpen til en komfortabel 3-0-seier til rødtrøyene.

Ikke fullt så bra som Chelsea, men Manchester United kan så visst ikke klage på starten, på Dimitar Berbatov eller Ryan Giggs - og så definitivt ikke på Paul Scholes, som hadde en strålende kamp for de røde djevlene. Det eneste spørsmålstegnet ser ut til å være Wayne Rooney, som nå står med 1076 minutter uten nettkjenning. Mot Newcastle ble han tatt ut etter en times spill - uten å ha imponert nevneverdig.

Langt verre for Newcastle, som spås en tung sesong.

- Jeg sa det ville bli tøft for Newcastle, og det ble det.

- De har mange av de samme spilelrne de hadde i fjor (i the Championship), og det er ikke bra nok. Jeg tror de vil slite i år, mens Manchester United var fantastisk, sier BBC-ekspert Robbie Savage.

Ferguson hyller Scholes
Paul Scholes var naturlig nok fornøyd med kampen.

- Vi var ikke så gode de første 20-25 minuttene, men etter vi fikk det første målet, løsnet det.

- Jeg koser meg med fotballen for tida, og har ingen planer om å gi meg. Forhåpentligvis får vi et tilsvarende resultat mot Everton, sier dagens bestemann til Sky Sports/TV 2, og får skryt Sir Alex Ferguson.

- Paul Scholes har fortsatt appetitt, og er noe spesielt for oss - han var strålende i dag, sier United-manageren.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.