United gir ikke opp Håvard (16)

Manchester United gir ikke opp håpet om å sikre seg Haugesunds forsvarsjuvel Håvard Nordtveit (16).

30.11.06 14:06

Manchester United har allerede kommet med et bud på rundt 400.000 kroner for kapteinen på Norges U16-landslag, som imponerte stort under et treningsopphold på Old Trafford for to uker siden.

Men budet ble blankt avslått av Haugesund.

- Alt har sin pris
- Manchester United kom med et bud som ikke var interessant for oss. Vi ønsker å beholde ham, men alt har jo sin pris. Kommer et stort bud inn tror jeg ikke klubben kan si nei, forteller Haugesunds toppspillerutvikler og assistenttrener Kenneth Mikkelsen til Nettavisen.

Den engelske storklubben har imidlertid ikke gitt opp håpet om å sikre seg supertalentet.

Manchester United er fremdeles i dialog med Haugesund med tanke på en overgangsavtale for 16-åringen.

- På det nåværende tidspunkt er alt jeg kan si om det ingen kommentar, sier Haugesunds sportslige administrator Nils Halvor Berge.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om Manchester United har kommet med et nytt og forbedret bud.

Kan få kamp om underskriften
Samtidig kan Ole Gunnar Solskjærs arbeidsgiver få kamp forsvarstalentets underskrift fra en rekke andre klubber.

Nordtveit har tidligere takket nei til treningsopphold i blant annet Tottenham og franske Bordeaux.

- Håvard er et av Norges største talenter. Han følges av andre store klubber både nasjonalt og internasjonalt, bekrefter Mikkelsen - uten å røpe hvilke klubber som har Nordveit på blokken.

Han beskriver Håvard Nordtveit som en stor spiller for fremtiden.

- Han er bare 16 år, men er allerede svært dyktig og har et stort talent. Håvard kan bli virkelig god. Han har et godt hode, er veldig seriøs og har gjort sine saker svært bra for U16-landslaget. Det var under U16-EM i Tallin Manchester United fikk øynene opp for ham. Da var Håvard den beste spillereren i hele turneringen, sier Haugesunds toppspillerutvikler.

Nordtveits agent Jim Solbakken var ifølge Haugesunds Avis i forrige uke i det han beskrev som «en svært konstruktiv samtale» med FKHs daglige leder, Eirik Opedal.

Avklaring like rundt hjørne
Etter det Nettavisen erfarer tyder nå mye på at forsvarsspilleren snart kan bli lagkamerat med Ole Gunnar Solskjær (33) og Magnus Wolf Eikrem (16) på Old Trafford.

En avklaring rundt talentets fremtid kan bli kjent i løpet av de kommende dagene.

- Det har jeg heller ingen kommentar til, er alt Haugesunds sportslige administrator Berge er villig til å si foreløpig.

PS: Manchester United omtaler torsdag interessen for Haugesund-talentet på sin egen hjemmeside.

- Den norske forvarsspilleren Håvard Nordtveit (16), Southamptons Gareth Bale (17) og den argentinske offensive midtbanespilleren Gonzalo Higuain (19) har alle blitt finsiktet av Uniteds speidere, bekrefter klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.