*Nettavisen* Sport.

United-helt hyller unggutta

Foto: Scanpix

- Umulig å unngå sammenligningen med den gylne generasjonen fra 1992, sier Gary Pallister.

24.08.11 09:28

Manchester United har fått en strålende start på den nye sesongen.

De to første kampene har gitt de regjerende mesterne seks poeng, og det med et ungt mannskap på banen.

Mot Tottenham i 3-0-seieren på mandag, stilte United med Premier Leagues nest yngste ellever, da Fergusons utvalgte hadde en gjennomsnittsalder på 23.1 år.

Pallister ble imponert
De røde djevlene imponerte stort, og unggutter som Phil Jones (19), Danny Welbeck (20), Chris Smalling (21) og Tom Cleverley (22) var alle i praktslag.

Den tidligere United-forsvareren Gary Pallister var på plass på Old Trafford, og ble i likhet med de fleste andre imponert av det hjemmelaget presterte.

- Jeg satt og så kampen sammen med Bryan Robson, og det var mulig å unngå sammenligningen med den gylne generasjonen fra 1992, sier Gary Pallister til The Telegraph.

Han tenker selvsagt på det som er døpt «den gylne United-generasjonen», da spillere som David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes og Neville-brødrene var så gode for Uniteds ungdomslag at førstelagsspillerne kom for å se de spille. Alle sammen skrev seg senere inn i United-historien som noen av klubbens viktigste spillere.

- Nødt til å leve med det
- De kan like det eller ikke, men Danny Welbeck, Tom Cleverley, Phil Jones og Chris Smalling kommer til å bli sammenlignet med generasjonen fra 92. Det er en del av pakken, og de er nødt til å leve med det, fortsetter Pallister.

- Beckham, Butt, Scholes og Neville-brødrene var nødt til å leve med å bli sammenlignet med « the Busby Babes», og de ble bedre av det, sier han.

HTML EMBED

Gary Pallister spilte hovedsakelig midtstopper i United, og lot seg imponere av det banens yngste spiller på mandag presterte.

Imponert av Jones
Phil Jones fikk nemlig tillit fra start på stopperplass mot Tottenham i Ferdinand og Vidic` skadefravær, og unggutten gjorde jobben og vel så det.

- For meg var Phil Jones den som virkelig sto frem. Bryan Robson og jeg ble rett og slett henrykt av hvor modent han spilte i sin hjemmedebut, sier Pallister, og utdyper:

- Å spille på Old Trafford kan være en skremmende opplevelse, men han var upåvirket av omgivelsene, og i en alder av 19 år er det imponerende å se ham styre forsvaret fra sin midtstopperplass, sier United-helten.

En som selvsagt fikk mye skryt etter seieren mot Tottenham, er Danny Welbeck.

20-åringen scoret et flott mål, og hadde et fantastisk hælspark til Anderson som scoret 2-0-målet til rødtrøyene. Pallister lot seg også imponere av unggutten.

- Han er en annen som imponerte meg. Hans overblikk før 2-0-scoringen til Anderson var utsøkt, og jeg føler at han klarte å skinne ved siden av Wayne Rooney, sier Pallister.

- Handler ikke bare om de unge
Til tross for at han lot seg bli mektig imponert av Uniteds unggutter, er det ikke de som skal styre United-skuta til seriegull, mener han.

- Det handler ikke bare om de unge. Da jeg spilte sammen med unggutta på 90-tallet, hadde vi erfarne spillere som meg selv, Steve Bruce, Eric Cantona, Peter Schmeichel, Brian McClair og Denis Irwin, påpeker han.

- Nå må Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic og Ryan Giggs være de som skal lære opp de unge. De har alle vunnet store troféer, og deres innflytelse blir viktig for de unge som nå kommer opp, avslutter Pallister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag