Fjorårssesongen ble en enorm skuffelse for Manchester United, etter 6. plass i ligaen.

Lørdag dukket ryktene om at klubbens store superstjerne, Cristiano Ronaldo, ønsker å forlate klubben denne sommeren, i jakten på Champions League-fotball.

Det føyer seg inn i rekken over ting som skurrer i storklubben for tiden, noe den anerkjente United-journalisten Andy Mitten adresserer i et lengre intervju med Sky Sports.

– Spillere kommer til Old Trafford, og blir bemerkelsesverdig dårligere, starter han.

Les også: Legendene i munnhuggeri etter Ronaldo-avsløring: - Din klovn

- 80 prosent mislykkes

Manchester United-fansen har hatt for vane å se klubben hente inn den ene stjernen etter den andre i de foregående sommervinduene. Mitten mener det er på tide med en endring:

– Jeg tror Manchester United må finne en annen måte å vinne på, annet enn å hente inn de store navnene som skaper kommersiell oppmerksomhet og følgere i sosiale medier, men som alltid skuffer.

Og fortsetter:

– 80 prosent av spillerne som har kommet til Manchester United siden 2013 har mislyktes eller underprestert. Det er alarmerende at så gode spillere kommer til klubben og blir verre. Hvis en manager hadde kommet inn og ønsket spillere man knapt har hørt om, tror jeg flere ville vært positive til det nå.

Les også: Overgangsguru med nedslående melding omkring Uniteds «drømmesignering»

Erik ten Hag er hentet inn som ny hovedtrener, men har fortsatt til gode å signere en ny spiller denne sommeren. Rapportene skal ha det til at nederlenderen Frenkie de Jong skal stå høyt på ønskelisten.

Ronaldo-ryktene

Flere av lagets eldre stjerner som Nemanja Matic, Edison Cavani og Juan Mata er allerede faset ut, etter at kontraktene gikk ut 1. juli.

– United «Galactico»-lignende strategi har vært skudd i blinde. Edison Cavani, som er en god spiss, avsluttet hans første sesong i Manchester Unites sterkt, men hans andre sesong var svak med enorme lønninger.

The Times meldte lørdag at Cristiano Ronaldo har gitt beskjed til klubben om at han ønsker nye utfordringer kommende sesong, og ønsker seg bort.

– Ronaldo har en voldsom lønn. Ed Woodward jobbet mye for å få den avtalen i land, og mange var fornøyd med å få han inn i klubben, spesielt kommersielt.

Les også: Fullstendig kaos på overtid i storkampen etter fryktelig takling: - Småekkelt


- Han er et enormt navn som nærmest alle vet hvem er, men følger du med på Manchester United ukentlig, er du mer opptatt av å se på et godt lag. Et lag som ikke taper deres siste seks bortekamper for sesongen. Jeg har alltid visst at det har vært noe som boblet i «bakgrunnen» gjennom sesongen, avslutter Mitten.