*Nettavisen* Sport.

United kan få plass i Champions League

Rooney, Giggs og Park etter å ha sluppet inn mål mot Basel. Foto: Getty Images/All Over Press

FIFA truer med å utestenge Basel fra turneringen.

17.12.11 16:45

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truer nå med å utestenge alle sveitsiske lag fra verdensfotballen, om det ikke blir gjort noe med problemklubben Sion.

Blant annet kan dette gå ut over Basel, som noe overraskende gikk videre i Champions League på bekostning av Manchester United tidligere i høst.

Ulovlige signeringer
Sion har vært i FIFAs søkelys siden 2009. Blant annet på grunn av at klubben skal ha brutt overgangsreglene da den hentet burvokteren Essam El-Hadary.

Klubben skal også ha hentet seks andre spillere, til tross for at den har hatt overgangsforbud. Dette har ført til en disputt med UEFA og Sion ble utestengt fra Europa League i høst.

FIFA har derfor nå kastet seg inn i saken og lagt press på det sveitsiske fotballforbundet. FIFA oppfordrer til at Sion må bli ilagt riktig straff for det nevnte lovbruddet.

Om ikke Sion blir straffet før fristen 13. januar, truer FIFA med å utestenge Sveits fra verdensfotballen. FIFA krever at Sion blir fratatt alle poeng i sveitsisk 1. divisjon.

United kan få plassen
Dette kan bety at Manchester United kan få en sjanse til å delta i åttendedelsfinalen i Champions League, til tross for at den engelske klubben bare ble nummer tre i sin gruppe.

Basel slo Premier League-laget 2-1 i siste gruppekamp og snek seg med det videre i turneringen. Fredag ble det klart at klubben skal møte tyske Bayern München i neste runde.

Skulle sveitsiske lag bli utestengt, er det altså Manchester United som vil ta over denne plassen i turneringen.

- Vi er skuffet
Ifølge nyhetsbyrået AP kritiserte FIFA lørdag «holdningen hvor Sion gjentatte ganger har prøvd å omgå forbundets beslutninger på en uforskammet måte».

- Som en konsekvens av dette vil alle kampene hvor de gjeldende spillerne deltok erklæres med tap, opplyser FIFA i en pressemelding.

- Hvis det sveitsiske forbundet ikke får ryddet opp innen tidsfristen, vil det bli suspendert fra 14. januar 2012, heter det videre,

Sion godtok ikke utestengelsen fra Europa League tidligere i høst og har prøvd saken for diverse sivile domstoler. Dette har ikke blitt tatt godt imot av de to mektige forbundene.

- Vi er skuffet, men vil forsøke å gjøre det som trengs for å løse denne situasjonen, sier presidenten i det sveitsiske fotballforbundet, Peter Gillerion, ifølge AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.