RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/ Scanpix

United kan få samme straff

Sist oppdatert:
Le Havre går til Fifa med en klage som ligner på den Chelsea ble straffet for.

Torsdag ble Chelsea ilagt en overraskende streng straff for sin opptreden i prosessen med å få Gael Kakuta fra Lens i 2007. Londonklubben får ikke kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene.

Nå risikerer Manchester United å få den samme straffen. Le Havre bekrefter at klubben skal klage United inn til Fifa «for å ha stjålet» Paul Pogba. Det forteller klubbdirektør Alain Belsoeur i Le Havre overfor The Times.

Lever Tippekupongen på mobilen!

Le Havre hevder at Pogba var under kontrakt med dem da han dro til United denne sommeren. Den franske klubben mener at den hadde skrevet en kontrakt med spilleren om at han skulle skrive under på en proffkontrakt når han fylte 16 år. I stedet for å signere denne kontrakten, reiste spilleren og dukket plutselig opp på Old Trafford.

United nekter på sin side for at de har brutt noen regler.

- Dette er bare tull. Alt er blitt gjort etter Uefas regelverk, sier en talsmann for Manchester United ifølge The times.

Ettersom det franske fotballforbundet støtter Le Havre, har ikke Pogba fått tillatelse verken fra det franske fotballforbundet eller Fifa til å spille kamper for United.

- Dette er en meget alvorlig sak. Vi er sikre på at vi vil vinne fordi det er i de beste interesser, ikke bare for klubben, men for sporten som helhet.

Le Havre sier at de bruker nesten en tredjedel av budsjettet på spillerutvikling i akademiet. Men at slike saker ødelegger for dem.

- Hva er vitsen med å investere i et akademi hvis spillerne drar når de er 16? Dette er et klart budskap fra Fifa for å beskytte slike akademier, sier den franske klubben.

Le Havre, som for tiden er i fransk andredivisjon, har en lang historie med å utvikle talenter og har også kranglet med engelske klubber tidligere. De kjempet mot Newcastle over Charles N’Zogbia i en kamp som varte i mer enn tre år. Den gangen endte det med bøter til spiller og klubb.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere