Manchester United-eventyret til Harry Maguire har trolig blitt alt annet enn han hadde sett for seg. Engelskmannen er den dyreste midtstopperen gjennom tidene, men har ikke vært i nærheten av å innfri forventningene.

Denne sesongen har Erik ten Hag satt kapteinen på benken. I cupkampen mot Everton ble venstreback Luke Shaw benyttet som midtstopper framfor Maguire. Dette til tross for at han startet samtlige kamper for England i VM.

I januar har ryktene om en overgang til Aston Villa florert. Maguire skal ha blitt observert og avbildet på en restaurant like ved treningsanlegget til Aston Villa, som rapporteres om å være på stopperjakt i januar.

– Jeg ville kvelt Patrice!

De sikreste kildene har avslått ryktene om en overgang, men klubblegende Rio Ferdinand mener Maguire bør gjøre alt for å komme seg videre til en ny klubb. Den tidligere stopperkjempen påstår at han aldri ville funnet seg i å bli benket til fordel for en venstreback.

– Det er som om jeg skulle kommet tilbake fra verdensmesterskapet etter å ha spilt bra, for alle sier at han har gjort det veldig bra, og Patrice Evra spiller midtstopper fremfor meg, sier han til Vibe with Five.

– Jeg ville kvelt Patrice! Jeg ville ha knust Patrice på trening for å være sikker på at han ikke er tilgjengelig til neste kamp. Jeg ville ha gått rett inn på sjefens kontor og sagt: «du er respektløs mot meg, sjef».

Tror han forsvinner

Ferdinand var en bauta i midtforsvaret for United i en årrekke. Han vant Premier League seks ganger med klubben og regnes som en av de beste stopperne i klubbens historie.

Tidligere denne sesongen var Ferdinand klar på at Maguire burde forlate Manchester United, noe han mener blir stadig mer nødvendig.

– Harry Maguire har nødt til å dra videre. Jeg tror han blir værende på grunn av alle kampene og at de ikke kan hente inn noen andre. Han spiller bare i cupkampene, sier han.

United-stopperen har spilt over 150 kamper siden han kom til klubben. Maguire har vært fast i startoppstillingen siden han kom til klubben, men har kun startet fire kamper så langt denne sesongen.

Så gjenstår det å se om den engelske landslagsspilleren blir værende i klubben ut sesongen, eller om Manchester United velger å selge ham.

Les også: Berisha om interessen fra Molde: – Det er smigrende