I en ny undersøkelse fra SkyBet kommer det fram at hele 70% av Manchester United-fansen ønsker at Cristiano Ronaldo blir værende i klubben tross hans ønske om å skifte beite.

Men skal vi tro ekspertene på området er det en annen løsning som er optimal.

For både tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher og Manchester United-legende Gary Neville er klare i sin sak: Cristiano Ronaldo må bort fra klubben.

Sjekk Nettavisen-ekspertens fantasy-tips: Med disse spillerne burde du slå kompisene dine (+)

– Du kan ikke la stjernespilleren i klubben styre sjappa. Det kan ikke være sånn! Da Sir Alex Ferguson tidligere solgte spillere videre, var det på grunn av dette. Spilleren måtte videre, forteller Neville i YouTube-showet The Overlap, og fortsetter:

– Jeg vet at United-supportere ønsker at Cristiano Ronaldo skal bli. Men om han vil bort, så mener jeg at klubben skal la han gå.

Hør ny episode av «Sesongkortet» her:

Gjør ting han aldri har gjort

Nettavisen har snakket med Viaplay-kommentator Petter Veland, som mener han ser ting hos Ronaldo nå som han aldri har sett hos portugiseren før. Det kan tyde på at 37-åringen er desperat etter å komme seg bort.

– Han gjør ting han ikke før har gjort. For eksempel det å svare følgere og fan-kontoer på Instagram. Sånn har han aldri oppført seg før, påpeker Veland til Nettavisen og viser til at Ronaldo selv svarte en følger at «Kongen skal spille på søndag» i forkant av treningskampen mot Rayo Vallecano.

At Ronaldo også valgte å forlate kampen før kampslutt på tross av at han var en del av kamptroppen føyer seg inn i rekken av ting portugiseren ikke har hatt for vane å gjøre.

– Det sender et signal om at vedkommende ikke ønsker å være der. Nå hadde man muligheten til å røyke litt fredspipe og slukke ild. Men i stedet velger han å dra tidlig. Da vet han at det blir oppstandelse. Det virker egentlig ganske kalkulert fra Cristiano Ronaldos side, sier Veland

Les også: Hevder City-ansatte ble tatt på senga av Haaland: – Veldig uvanlig

Ikke lenger den samme spilleren

Carragher har lenge vært en kritiker av at Manchester United hentet Ronaldo «hjem» i første omgang. Han hevder at han så dagens situasjon komme allerede for et år siden, og at Cristiano Ronaldo ikke er en spiller som kan spille andrefiolin.

Se vår «Fantasy-spesial»: Eksperten fatter ikke dette Haaland-valget: – Hodemist! (+)

Dermed må han enten være klubbens største stjerne eller forlate dem.

– Alle spillere kommer til et punkt hvor du ikke lenger er den samme spilleren. Han har holdt på lenger enn de fleste fordi han er så profesjonell. Han er fremdeles en god målscorer, men han er ikke den samme spilleren som han var.

Men Sky Sports-eksperten ser et stort problem: Ingen klubber virker å være interesserte i portugiseren.

– Ingen annen klubb i Europa ønsker han. Jeg kan ta feil. Men det ser ikke ut som om United klarer å få han ut, påpeker Carragher.

Tror ikke spillerne og manageren vil ha han der

Fra Manchester United-hold har det i hele sommer blitt rapportert at Ronaldo ikke er til salgs. Det mener både Carragher og Neville at kan være et spill for galleriet. De mener nemlig at de ser konturene av en manager og en spillertropp som er lei av å ha Ronaldo luskende omkring.

– Jeg tror at hvis du spør ten Hag, så vil ikke han ha ham heller. Og jeg er ikke sikker på om United-garderoben vil at han skal bli akkurat nå, sier Carragher og får støtte av Neville:

– Bokstavelig talt hver eneste pressekonferanse overskygges av Ronaldo-saken. Jeg tror om vi ser tilbake på det. Pep, Klopp, Conte, Sir Alex Ferguson. Hvis en spiller blir den dominerende faktoren og en forstyrrelse på hver pressekonferanse, er det bare én ting som må skje. Og vi vet alle hva det er.

– Alle applauderte Mikel Arteta for å slippe av gårde Aubameyang. Alle støttet han i det. 100%. Du må av og til ta et steg tilbake for å kunne ta flere steg fram, avslutter Neville.