Erling Braut Haaland skal spille Premier League-fotball for den regjerende seriemesteren Manchester City kommende sesong.

Flere mener at klubbvalget passer målmaskinen perfekt, og vil være brikken den lyseblå delen av Manchester mangler for å gå hele veien i Champions League.

Rio Ferdinand, Manchester United-legenden, kommer derimot med en advarsel til Haaland før jærbuen startet karrieren i England.

- Det viktigste er å være ydmyk og støtte laget videre, uten å skape bråk. Dette gjelder også Haaland, hvis ting ikke fungerer fra start. Legg bort egoet - det viktigste er å ikke ødelegge for moralen i laget, er den klare beskjeden fra den tidligere midtstopperen i hans egen podkast FIVE.

Les også: United-eier lover å finansiere nødvendige sommerkjøp

Grealish-sammenligning

Jack Grealish ble hentet for store penger fra Aston Villa før den nylig avsluttede sesongen, men har ikke klart å innfri den enorme prislappen han ankom Etihad med. Det er et eksempel Ferdinand trekker fram, i en forklaring på hva som kan tale imot umiddelbar Haaland-suksess:

- Det har vært en tøff sesong for ham (Grealish) - for en spiller av hans kaliber. Han har et ego som ønsker å være hovedpersonen, som elsker det presset, men som har slitt med å tilpasse seg det taktiske denne sesongen. Han fortalte meg at det har vært mye mer å tenke på i et lag som trenes av Pep Guardiola, forteller han.

Og fortsetter:

- Nå har han fått ett år, som gjør at han vil forstå det bedre. Jeg tror man vil se en helt annen Jack Grealish neste sesong. På grunn av dette tilfellet, tror jeg man fort kan se en annen Haaland kommende sesong.

Les også: Dortmund-tilhenger snakker om utbredt Haaland-misnøye: - Skapt mye bråk

43-åringen presiserer at det har vært flere profiler som har brukt tid på å blomstre under Guardiolas ledelse.

- Slik har det som regel alltid vært når Pep Guardiola henter store stjerner. Spillerne må forstå at det vil ta tid, og at ting kan bli vanskelig.

- Gleder meg

Ferdinand passer derimot på å utgreie om forventningene han har til den norske landslagsspissen, og hvordan Manchester City vil forandre seg med superstjernen i laget.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å se hvordan han passer inn i dette laget. Vanligvis ser man at Citys nummer ni trekker ned i banen og er mer med i et oppbyggende spillet, men Haaland kommer ikke til å tenke på den måten der. Haaland vil ha ballen i boksen, eller inn bak motstanderens forsvar. Det er den faktoren jeg gleder meg til å se, avslutter han.

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad var klar på hva han mente om overgangen, da den ble bekreftet tidligere denne måneden.

- Dette er en fantastisk overgang både for Manchester City og for Erling Braut Haaland. Han er litt sånn siste puslespillbrikken de har manglet og trengt. Man har lurt litt på om Pep Guardiola trenger ham eller ikke, men det lurte Pep Guardiola på selv da han kom til Manchester City, også med Sergio Aguero.

Les også: Avslører Haalands generøse milliongave: - De ankom i limousiner

- Han og Mbappé er vel de mest ettertraktede spillerne i hele Europa, og jeg må jo si at jeg synes det er litt moro med en nordmann som har levert det han har levert og vært ettertraktet av verdens beste klubber. Det blir veldig morsomt å få ham til Premier League, sa Wikestad til Nettavisen den gangen.

Tirsdag tar Ståle Solbakken ut landslagstroppen til de kommende Nations League-kampene mot Serbia og Sverige. Der er naturligvis Erling Braut Haaland selvskreven, etter en kort ferie fra klubbfotballen.