*Nettavisen* Sport.

United-Magnus klar for Milan

Manchester Uniteds Magnus Wolff Eikrem må ikle seg en ny fotballdrakt i Kjetil Rekdal julecup på tirsdag.

24.12.06 15:12

Det norske stortalentet Magnus Wolff Eikrem har vært fast inventar på Manchester Uniteds U18-lag etter at han skrev under for Old Trafford-laget i august. Nå er midtbanespilleren tilbake i Norge, hvor han får mulighet til å vise seg frem fotballkunstene for fotballinteresserte vestlendinger i jula.

Da stiller han nemlig for AC Milan i Kjetil Rekdals julecup i Vestneshallen.

16-åringen innrømmer han gleder seg.

- Det skal bli gøy, det er mange gode spillere med, sier Eikrem, som debuterte i den tradisjonsrike turneringen i fjor.

Store navn
Bernt Hulsker (AIK), Knut Olav Rindarøy (MFK), Fredrik Solberg (MFK), Aksel Berget Skjølsvik (Rosenborg), Øyvind Gram (eks MFK), Svein Tore Brandshaug (Haugesund) og Tarje Nordstrand Jacobsen (MFK) er blant navnene som er med i oppstillingene til de 16 lagene som er påmeldt. Magne Hoseth og Thomas Mork er også aktuelle.

- Jeg stiller for AC Milan, sier Eikrem, som ikke har noe problem med navnevalget.

- Det er helt opp til vår manager, Christian Gauseth, forteller midtbanespilleren med et smil om munnen.

Gauseth skrev fredag under for Molde etter å ha avslått Brynes tilbud. Han har hentet inn flere gode spillere, noe som gjør «AC Milan» til en av favorittene i turneringen 2. juledag.

- Knut Olav Rindarøy (Molde) er også med på laget, det samme er Øyvind Gram (eks Molde), sier Eikrem, som gleder seg voldsomt til turneringen.

- Det skal bli kjempeartig. Jeg har fått trent litt på det nye kunsgresset i Molde-hallen etter at jeg kom hit på onsdag. Men en turnering er selvsagt enda morsommere, innrømmer United-talentet.

Reservelagsdebut
Selv om han er bare 16 år, har Eikrem allerede rukket å imponere i sin tid på Old Trafford. Nylig fikk han sin debut for Manchester Uniteds reservelag, i en cupkamp mot Manchester Citys reservelag. United vant 4-2 mot et City-lag som blant annet hadde Andreas Isaksson i mål. Eikrem spilte de fem siste minuttene som innbytter på den ene flanken for United.

- Jeg så faktisk den kampen. Magnus var vel ikke så altfor my involvert i spillet den tiden han var med, sier redaktør for United-Supporteren, Per Harald Larsen.

- Samtidig er det ikke ofte at en 16-åring slipper til på reservelaget, så det tyder på at han har gjort sine saker bra på juniorlaget, mener Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.