United la torsdag fram de økonomiske tallene for regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni, og der kommer det fram at klubben nå har de høyeste lønnsutgiftene i Premier League-historien.

Etter kjøpene av stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Raphaël Varane har lønnsutgiftene i storklubben økt med 19,1 prosent til 384,2 millioner pund. Det tilsvarer 4,5 milliarder kroner etter dagens kurs.

Les også: Antonio Nusa (17) ble historisk. Snakker ut om Champions League-debuten: – Hadde aldri forventet at det skulle skje

Den tidligere «lønnsrekorden» hadde Manchester City med 355 millioner pund i året. I forbindelse med framleggingen av tallene understreket United-ledelsen at det har vært viktig for klubben å styrke spillerstallen.

– De økonomiske resultatene gjenspeiler returen fra pandemien, at tribunene er fylt opp igjen og nye kommersielle inntekter knyttet til investeringer i spillertroppen. Samtidig er resultatene negativt påvirket av at vi ikke hadde en sommerturné i 2021, økte kostnader på andre områder (blant annet strøm) og svekkelsen av pundet, sa finansdirektør Cliff Baty.

– Vår kjerneoppgave er å vinne fotballkamper og underholde fansen, kommenterte klubbdirektør Richard Arnold.

Les også: Haaland-oppslaget får Solbakken til å reagere. Slik svarer VG

Ifølge The Athletic-journalist Laurie Whitwell skal United ha betalt 24,7 millioner pund i kompensasjon for at Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick måtte forlate klubben.

Solskjær fikk sparken i fjor høst, mens erstatteren hans Rangnick forlot klubben etter forrige sesong, selv om han i utgangspunktet skulle vært tilknyttet klubben i to år til i en konsulentrolle.

Uniteds inntekter vokste med 18 prosent i 2021/22, men klubben rapporterer likevel et nettounderskudd på 115,5 millioner pund. Samtidig vokser klubbens gjeld kraftig.

Uniteds gjeld økte med 22 prosent til 514,9 millioner pund. Mye av økningen forklares med at amerikansk dollar har styrket seg mot pundet.

I løpet av perioden betalte United ut 33,6 millioner pund i utbytte til aksjonærer, ifølge DPA.

(©NTB)