Gå til sidens hovedinnhold

United med sesongens første ligatap etter dramatiske sluttminutter

Bruno Fernandes hadde alle muligheter til å sikre Manchester United ett poeng, men sviktet totalt der han vanligvis er så sikker.

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 0-1:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte hjemme på Old Trafford mot West Ham i ligacupen i midtuka og lørdag kom en ny nedtur på hjemmebane.

I et tett oppgjør mot Aston Villa sto det lenge 0-0, men på tampen steg Kourtney House til vers på en corner og stanget gjestene opp i ledelsen.

United så ut til å få en utligning da de fikk straffe på overtid, men Bruno Fernandes sviktet fra krittmerket og blåste ballen himmelhøyt over fra elleve meter.

Diskuterte vinnermålet

Vinnermålet til Aston Villa så i utgangspunktet greit ut, men rett før slutt valgte TV-produsenten å dra opp bilder av at Ollie Watkins sto foran keeper David De Gea på corneren som resulterte i scoringen.

- Se der , ja, sa TV 2-kommentator Espen Ween da bildene gikk i reprise.

I TV 2s studio ble nettopp dette et tema etter kampslutt.

- Legg merke til det som skjer foran De Gea. Der er Watkins plassert. Vi har sett noen av disse situasjonene i det siste. Spørsmålet er om han forstyrrer De Gea nok til at de skal blåse, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om situasjonen.

Kollega Simen Stamsø Møller er glad for at det ikke ble annullering.

- De har lagt lista veldig lavt tidligere, lavere om man sammenligner med andre situasjoner. Den er veldig vanskelig, helt på grensen. Jeg synes det er fint at det ikke blir annullert. Det blir for dumt om man skal legge lista der at hver gang det står en spiller der inne, så blir det annullering, sa han i studio etter kampen.

Blir Ronaldo straffeskytter?

I etterkant av den skjebnesvangre missen, ble det raskt også påpekt at Cristiano Ronaldo nå kan komme til å overta straffeansvaret i Manchester-klubben.

LES OGSÅ: - Ronaldo svindlet for flere millioner

- Jeg tror vi trygt kan si at Ronaldo kommer til å ta straffer heretter. Bruno straffe har fortsatt ikke kommet tilbake inn i jordens atmosfære, skriver ekspert Gary Lineker om straffen på Twitter.

- Bruno blåser ballen høyt over. Jeg mistenker at det er Ronaldo sin tur neste gang, skrev journalisten James Ducker på Twitter.

Villa yppet seg

Manchester United startet kampen med et høyt press, noe som førte til at gjestene hadde en del unødvendige balltap innledningsvis i første omgang.

Hjemmelaget så en stund ut til å ha god kontroll, selv om de ikke kom til de helt store sjansene. Etter rundt 12 minutter forsøkte Cristiano Ronaldo seg med et skudd fra distanse og ballen snek seg like utenfor stolpen til keeper Emilio Martinez.

LES OGSÅ: Situasjon skal ha gjort Solskjær forbannet da United røk ut av ligacupen

Utover i første omgang kom gjestene bedre med. I det 17. minutt kom kampens første virkelig store sjanse og den tilfalt Aston Villa. Bortelaget kombinerte fint ute på kanten og Matty Cash la inn foran mål. Ved bakre stolpe kom Matt Targett i full fart og kom på ballen, men utrolig nok klarte han ikke å styre den på mål.

Rett etterpå kom den en farlighet i andre enden av banen. Mason Greenwood ristet av seg en mann ute til høyre og dro seg inn i boksen, men avslutningen til United-angriperen var svak og ballen trillet ganske ufarlig inn til Villa-keeperen.

Skade på Shaw

Nå skjedde det det ting og en dårlig pasning fra Harry Maguire til keeper David De Gea førte til at spanjolen spilte ballen rett i beina på Ollie Watkins. En gratismulighet for spissen, men avslutningen gikk rett på De Gea som ordnet opp i egen feil.

LES OGSÅ: Reagerer på disse bildene av United-stjernen: - Jeg kan ikke tro det

Det var likevel United som var det førende laget hjemme på Old Trafford. Laget hadde mest ball og sto med 11 avslutninger den første halvtimen, mot Villas to.

I det 35. minutt måtte Solskjær gjøre et bytte. Viktige Luke Shaw hadde pådratt seg en skade og måtte av. Inn på backplass kom portugiseren Diogo Dalot.

Rett før pause var Maguire nær ved å send vertene foran. Bruno Fernandes fant stopperen ved bakerste stolpe og midtstopperen forsøkte å heade tilbake mot lengste hjørne. Keeper Martinez måtte ut i full strekk for å hindre scoring.

Cristiano Ronaldo fikk ikke til all verden de første 45 minuttene. Stjernen tok seg blant annet av to frispark i god posisjon. Begge gangene satte han ballen i muren.

Da dommer Mike Dean signaliserte for pause sto det målløst i Manchester.

Nok en United-skade

I første omgang måtte altså Shaw ut med skade og etter pause kunne det se ut som forsvarskollega Harry Maguire skulle lide samme skjebne. Stopperen så ut til å ha problemer, men endte opp med å fortsette kampen inntil videre.

LES OGSÅ: Kommer med Ronaldo-advarsel til Solskjær: - Hadde aldri skjedd under Ferguson

Nettopp Maguire var sentral da United ropte på straffe en stykke ut i omgangen. Han gikk i bakken etter en duell med Ezri Konsa og mente helt klart han skulle ha noe. Dommer DEan sa nei og TV-bildene viste at begge spillere holdt bra i duellen.

Like etter kom Mason Greenwood til en god sjanse. Et par dårlige touch gjorde at han ikke kom i helt optimalt avslutningsposisjon og skuddet var ikke godt nok.

Så måtte Maguire kaste inn håndkleet og Victor Lindelöf kom inn.

LES OGSÅ: Carragher mener Ronaldo skaper like mange problemer som han løser

Aston Villa ville være med på moroa og Watkins satte De Gea på prøve i det 68. minutt. Spissen ble spilt gjennom av Douglas Luiz, dro seg litt innover og klemte til. David De Gea var med på notene og reddet skuddet til engelskmannen ypperlig.

Dramatisk på slutten

Etter 80 minutter fikk gjestene en gigantsjanse etter vakkert spill i forkant. Angrepet ble rullet opp og ballen endte til slutt hos Jacob Ramsey i god posisjon. Han var imidlertid uheldig å skled akkurat i det han fikk ballen og så ut til å skade kneet i situasjonen. Ramsey ble liggende nede i etterkant og så ut til å ha svært vondt.

Solskjær kastet inn Edinson Cavani for Scott McTominay mot slutten i jakten på et vinnermål, men i stedet var det gjestene som skulle score.

LES OGSÅ: Schmeichel kritisk til Solskjærs bytter i tapet mot Young Boys

Emilio Buendia slo en corner i det 88. minutt og inne i feltet var Kortney House på plass. Han styre ballen vakker i mål med hodet og Villa var i føringen.

Dette så ut til å kune bli vinnermålet, men kort tid etter fikk United straffe da et innlegg fra Bruno Fernandes traff hånda til målscorer Hause.

Brno tok selv ansvar, men blåste ballen høyt over. Dermed endte det med Villa-seier.