RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

United og Lyon skal gi penger i kassa

Sist oppdatert:
Vi tror Frankrikes fotballstolthet leverer varene i kveld. Sjekk oddstipsene her!

Les også: Lesernes oddstips tirsdag
Oddstips del 2: Tar Solbakken Europa med storm?

Oddstips del 3: I kveld taper Cardiff

Sportspill.no er i tipsform om dagen. Mandag ble den fjerde dagen på rad med pluss på våre forslag, da vårt hovedobjekt Os tilslutt gikk seirende utav en jevn batalje med Stabæk 2 (3-2).

Vi bretter opp ermene til en fantastisk fotballuke, der første runde av gruppespillet i Champions League (tirs-ons) og Europa League (tors) er den selvskrevne hovedretten. Men det spilles klubbfotball i England også, full runde i Championship, og antall spillobjekter er formidabelt. Norsk Tipping kjører to program nå i midtuken. Se tirsdagens langoddsprogram her eller nederst i artikkelen.

Stormakten Frankrike har vært preget av bråk, skandaler og utenomsportslig fokus denne sommeren, etter Frankrikes pinlige exit fra fotball-VM i Sør-Afrika. En svært etterlengtet opptur kom med den utrolig viktige 2-0-seieren borte mot Bosnia sist onsdag i EM-kvaliken, og kanskje kan franskmennene nå konsentrere seg mer om det de er blant de beste i verden på, å spille fotball.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Strålende meritter
I Champions League har uansett franskmennene noe å være stolte av. Olympique Lyon har vært en gjenganger i Champions League (både gruppespill og sluttspill) hele dette tiåret. Lyon deltar i år for ellevte gang på rad i gruppespillet i CL og har gått videre derfra til sluttspillet sju år på rad. Det er sterke papirer. På de siste sju gruppespillene har Lyon knallsterke 13-6-2 på hjemmebane, og tapene er kommet når videre deltagelse allerede har vært klart.

Trener Claude Puels mannskap har altså en fantastisk merittliste i den gjeveste fotballturneringen det siste tiåret, og fjorårets semifinale er det lengste Lyon er kommet (røk da mot den senere mesteren Bayern Mïnchen). To ganger i denne perioden er det blitt kvartfinale (Milan 2005/2006) og Porto (2003/2004 - Porto vant for øvrig CL den sesongen).

Sesongstarten i hjemlig liga har vært godt under middels for Lyon (1-2-2), men i kveld er det dags for at Toulalan, Gourcuff, Lisandro og Bastos viser seg frem på Stade de Gerland.

Troliglagoppstilling i kveld: Lloris; Reveillere, Lovren, Diahkate, Kolodziejczak; Toulalan, Makoun; Briand, Gourcuff, Michel Bastos; Lisandro

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Svak sesongstart
Motstander Schalke 04 kan selvfølgelige ikke vise til en lignende merittliste i fotballens formel1-konkurranse. Tre ganger det siste tiåret har Schalke kvalifisert seg til gruppespillet, og kun ved ett tilfelle har klubben gått videre til sluttspillet: Sesongen 2007/2008 i gruppe med vårt eget Rosenborg, men Schalke røk da ut på straffespark mot portugisiske Porto (1-0 hjemme og 0-1 borte da). 2-2-5 er fasiten på bortebane i gruppespillkampene for tyskerne.

Vant 22.000 i går – sjekk dagens travtips

Middels forsterkninger
Sesongstarten hjemme i Tyskland har vært forferdelig, tre kamper spilt og null poeng. Raul har som ventet ikke vært noen åpenbaring, og manager Magath har skiftet ut mange spillere i forsvarsrekken. Klas Jan Huntelaar er hentet inn etter å ha mislyktes i både Real Madrid og Milan, og forsvarskjempen Christoph Metzelder er ute på ubestemt tid. Magath har i tillegg en del andre skadebekymringer.

Trolig lagoppstilling i kveld: Neuer; Sarpei, Plestan, Hoewedes, Schmitz; Jones, Matip; Farfan, Raul, Rakitic - Huntelaar

Litt dårlig betalt
En perfekt anledning for Lyon til å "komme" i gang med sesongen i kveld, og franskmennene leverer alltid på dette nivået, det tror vi også de gjør i kveld. Dessverre så er hjemmeseier litt dårlig betalt i kveld med 1,75 i odds. Det synes vi er litt for lavt til å spille singel, og vi velger da å kombinere Lyon med Manchester United i sin hjemmekamp mot Glasgow Rangers, slik at vi får totaloddsen akkurat over 2 i odds.

United vinner lett
Manchester United på hjemmebane i Champions League mot et skotsk lag ser ut som rått parti, og Alex Fergusons menn roter seg aldri vekk i slike oppgjør. Wayne Rooney er garantert tilbake i startoppstillingen i kveld etter å ha blitt skjermet i bortekampen mot Everton lørdag og trolig er også stoppergiganten Rio Ferdinand tilbake.

Alex Ferguson sender trolig ut følgende elleve i kveld: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Fletcher, Gibson, Park; Rooney, Berbatov.

Ikke gode nok
Glasgow Rangers og Celtic har vært gjengangere fra Skottland i Champions League, men merittene er ikke store og det blir slett ikke enkelt for Rangers å avansere. Profilene står ikke i kø i dette Rangers-mannskapet, og fjorårets toppscorer Kris Boyd ble i sommer solgt til Middlesbrough. Walter Smith er en rutinert manager, men han vet nok at kveldens oppgave er umulig og Rangers er neppe gode nok til å forsvare seg til uavgjort.

Walter Smiths sender trolig utpå disse elleve i kveld: McGregor; Whittaker, Weir, Bougherra, Papac; Lafferty, Edu, McCulloch, Davis, Naismith; Miller

Norsk Tipping nøyer seg med 1,15 for hjemmeseier og tilbyr også handicapvarianter med både 0-1 og 0-2 som utgangspunkt, men vi nøyer oss med å spille Manchester United til å vinne kampen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Spilleforslaget vårt blir da
Kamp 23 Lyon - Schalke 04 1,75 3,20 3,75
Kamp 31 Manchester United - Glasgow Rangers 1,15 - 5,30 - 11,00
Vår innsats er kr 100 og totaloddsen er 2,01
Her kan du spille denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Trener Claude Puels mannskap har altså en fantastisk merittliste i den gjeveste fotballturneringen det siste tiåret, og fjorårets semifinale er det lengste Lyon er kommet (røk da mot den seneren mesteren Bayern Munchen). To ganger i denne perioden er det blitt kvartfinale (Milan 2005/2006) og Porto (2003/2004 - Porto vant for øvrig CL den sesongen).

Sesongstarten i hjemlig liga har vært godt under middels for Lyon (1-2-2), men i kveld er det dags for at Toulalan, Gourcuff, Lisandro og Bastos viser seg frem på Stade Gerland.

Dagens oddsprogram finner du her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere