*Nettavisen* Sport.

United øker billettprisene

Manchester United får kritikk for at klubben øker billettprisene. Supportersjefen lover tomme seter på Old Trafford.

10.04.06 21:54

Manchester United har størst stadionkapasitet av samtlige lag i Premier League, men likevel aldri problemer med å selge alle billettene. I sommer skal stadionkapasiteten utvides ytterligere, og når neste sesong sparkes i gang vil det være plass til 76.000 tilskuere inne på Old Trafford.

Nå varsler klubben at prisene på sesongkort vil stige med 12,3 prosent i gjennomsnitt. De dyreste billettene vil koste 38 pund og de billigste 23 pund.

- Dette er den tiden av året hvor fotballdirektører blir folkefiende nummer én. Men vi mener bestemt at vi fortsatt vil gi publikum best valuta for pengene, sier finansdirektør Nick Humby til BBC.

Supportersjefen Mark Longden advarer klubben mot å innføre denne prisøkningen.

- Selv de aller mest trofaste supporterne vil tenke seg om to ganger før de betaler 35 pund for å se Birmingham på en lørdagskveld. Det er langt enklere og billigere å gå på en pub og se kampen. Der er stemningen også ofte bedre. Det vil utvilsomt bli tomme seter på ligakamper på Old Trafford neste sesong, sier Longden.

Likevel er manchesterklubben ikke i nærheten av å være dyrest i Premier League. Chelsea tar mellom 35 og 60 pund for sine kampbilletter, mens Tottenham krever opptil 70 pund for én billett. Wigan er det billigste stedet å se Premier League-fotball med sine billettpriser fra 17 til 25 pund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag