Det var i timene før søndagens planlagte storkamp mellom Manchester United og Liverpool at demonstrasjonene økte i intensitet på Old Trafford.

Sinte supportere ønsket å uttrykke sin misnøye med klubbledelsen i kjølvannet av at planene om en europeisk superliga ble kjent.

Demonstrantene tok seg blant annet inn på Old Trafford-gresset, og oppgjøret ble utsatt på ubestemt tid.

Se video av demonstrasjonene:

Nå har Manchester United kommet med en offisiell pressemelding om hendelsene.

- Mens mange fans ville bruke retten sin til å protestere og uttrykke meningen sin fredfullt, var det noen som med overlegg ville forstyrre lagets forberedelser og selve kampen. Dette så vi av aktiviteten både på Lowry-hotellet og på stadion, heter det i pressemeldingen.

Klubben slår hardt tilbake mot påstandene om at det var klubbens egne vakter som slapp supporterne inn på Old Trafford.

- Rapporter i media og sosiale medier om at demonstantene fikk tilgang til stadion og banen gjennom en port som ble åpnet av klubbens vakter, er fullstendig feil. Etter å ha brutt gjennom barrierene og sikkerhetsvaktene, klatret noen demonstranter over porten ved enden av München-tunnellen, og tvang til seg tilgang til en sidedør ved tribunen. Så åpnet de en ekstern dør, som slapp andre inn. Et annet innbrudd oppstod da en demonstrant knuste døren ved en handicap-heis, slik at en gruppe kunne gå inn på stadion.

Klubben gjør det klart at de ikke har noen intensjoner om å straffeforfølge fredfulle demonstranter.

- Majoriteten av fansen fordømmer hærverk og vold mot klubbens vakter, politiet og andre fans. Dette blir noe en sak for politiet. Vi vil jobbe med politiet for å identifisere de som er involvert i kriminell aktivitet. Vi vil også selv straffe sesongkortholdere som identifiseres.

Det er foreløpig uklart når kampen mellom Manchester United og Liverpool blir spilt.