United slo West Ham etter to straffescoringer

LUGGER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er neppe helt fornøyd med det United-spillerne leverte lørdag.

LUGGER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er neppe helt fornøyd med det United-spillerne leverte lørdag. Foto: Paul Ellis (AFP)

Paul Pogba ble matchvinner med sine to fulltreffere fra krittmerket. Men sett bort fra seieren var det lite å glede seg over for Ole Gunnar Solskjær.

13.04.19 21:07

MAN. UTD - WEST HAM 2-1:

Det endte altså 2-1 til United i lørdagens svært viktige Premier League-kamp mot West Ham.

Seieren gjør at United fortsatt henger bra med i kampen om de meget viktige topp fire-plasseringene i ligaen som gir kvalifisering til Champions League neste sesong.

I skrivende stund er rødtrøyene to poeng bak Chelsea på fjerdeplass når fem runder gjenstår av sesongen.

Men sannheten er at United er heldige som drar fra Old Trafford med tre poeng denne lørdagen.

Pogba: - Spilte ikke bra

Kun to straffespark og en meget god David De Gea sørget for seier, ellers lugget det for United både offensivt og defensivt i denne kampen.

- Vi spilte ikke bra. Men nå er kampen over, vi har lært av denne, og nå retter vi fokus mot neste kamp, sier Pogba i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

West Hams Michail Antonio var skuffet etter tapet. Han mener gjestene hadde United på gaffelen.

- Vi fortjente å ta med oss noe herfra. Vi dro til Old Trafford og hadde flest skudd og mest ballbesittelse, men slik er fotballen, sier Antonio til BBC.

Faktum er at Solskjær gikk til lørdagens oppgjør med to tap på de tre siste Premier League-kampene, og fire tap på de siste fem kampene i alle turneringer, så det var en presset nordmann som kunne strekke hendene i været og juble for seier.

Etter kampen var han ærlig om at dette var en god, gammeldags flakseseier.

- Vi kom unna med det. Jeg vet det ikke er lett, for vi spilte på onsdag også, og vi gjorde noen bytter til dagens kamp. De fortjente å score flere mål, men vi har lov til å ha en god keeper, sier Solskjær til BBC etter kampen.

United-manageren mener det tøffe kampprogrammet må ta mye av skylden for den middelmådige prestasjonen.

- Vi har en kamp på tirsdag (mot Barcelona) som trolig lå i bakhodet på spillerne i dag, men jeg er ikke sikker på hvorfor vi spilte på onsdag sist og må spille tirsdag nå. Det er min lille klage til UEFA, sier Solskjær.

Merket Solskjær-endring

BBCs profilerte fotballreporter Simon Stone har merket en endring i oppførselen til den norske United-sjefen i det siste. Han rapporterte følgende underveis i lørdagens oppgjør:

- I begynnelsen av Ole Gunnar Solskjærs inntreden som Manchester United-manager var det bemerkelsesverdig hvor lite han sto i den tekniske sonen. Nå, kanskje som et grep etter fire tap på de fem siste kampene, har han stått mye der i dag, sier Stone på BBC.

TOMÅLSSCORER: Paul Pogba var sikker fra straffemerket i lørdagens kamp. Foto: Carl Recine (Reuters)

Solskjær hadde et lite dilemma når det gjaldt laguttaket til lørdagens kamp. Han falt ned på å gjøre fem endringer på laget fra onsdagens møte med Barcelona.

Spillere som Marcus Rashford, Victor Lindelöf og Scott McTominay ble alle henvist til benken for å spare krefter fra start, mens Luke Shaw og Ashley Young var suspendert.

Og det var West Ham som så piggest ut fra start i lørdagens kamp. Etter ti minutter satte sågar Felipe Anderson ballen i mål, men ble korrekt avvinket for offside.

United-straffe

20 minutter inn i kampen fikk hjemmelaget imidlertid kjærkommen hjelp av dommer Graham Scott, som ga United en omdiskutert straffe da Robert Snodgrass løp inn i Juan Mata på sekstenmeterstreken.

Paul Pogba sendte keeper feil vei og sørget med et sikkert straffespark for at rødtrøyene tok ledelsen 1-0.

West Ham skapte et par farligheter utover i omgangen, men det sto fortsatt 1-0 da lagene gikk til pause.

- Det flyter ikke i det hele tatt. Ting fungerer rett og slett ikke for United, var dommen fra TV 2s Trevor Morley midveis.

Og verre skulle det bli. Bare fire minutter ut i andre omgang kom utligningen.

- Utilgivelig av Rojo

De Geas raske igangsettelse ble snappet opp av gjestene, Lanzini fant Felipe Anderson på bakre stolpe, som fra kort hold hadde null problemer med å sette inn 1-1.

- Marcos Rojo sover fullstendig på bakre stolpe. Utilgivelig, mente tidligere landslagskaptein og Premier League-stopper Brede Hangeland på TV 2.

United kunne kontret, men rotet altså bort ballen og fikk baklengs i stedet. I tillegg etter forsvarsspill langt under Premier League-standard.

- Blikket til Solskjær forteller alt, sa Hangeland da produksjonen fanget opp en mutt og irritert nordmann på sidelinjen.

DÅRLIG DAG: Marcos Rojo, her i duell med Felipe Anderson, har hatt bedre økter på gresset enn han hadde lørdag kveld. Foto: Rui Vieira (AP)

United-sjefen tok grep etter utligningen og byttet inn Marcus Rashford allerede etter 55 minutter. Det ga hjemmelaget fornyet energi, og spissen kom til en stor sjanse bare tre minutter senere, men keeper Lukasz Fabianski reddet forsøket fra skrått hold fint.

Rashford fikk en enda større sjanse minutter senere, men headingen fra kloss hold gikk håpløst over mål.

Tverrligger-treff

Et kvarter før slutt var det West Hams tur til å prøve seg. Innbytter Michail Antonio dro seg løs og fyrte avgårde et skudd fra 15 meter, men dessverre for gjestene traff ballen tverrliggeren bak De Gea og spratt ut igjen.

Fem minutter senere ble det dramatisk i den andre enden av banen. United kontret og kom alene gjennom med Anthony Martial. Ryan Fredericks valgte å, i ren desperasjon, klippe ned franskmannen i egen boks - og dermed var det duket for United-straffe nummer to i løpet av kampen.

Igjen var Pogba sikker, og dermed kunne Solskjærs menn juble for 2-1.

Flere mål ble det heller ikke, og United kunne notere tre svært viktige poeng.

Nå venter altså returoppgjøret i Champions League for Solskjær og United. Barcelona er motstander i tirsdagens kamp på Nou Camp. Så venter bortekamp mot Everton neste søndag.

West Ham fortsetter sesongen med hjemmekamp mot Leicester på lørdag om en uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.