Gå til sidens hovedinnhold

- United snytt for to straffespark

Emmauel Adebayor og Tottenham påførte United en ny smell.

MAN. UTD - TOTTENHAM 1-2:

Både Tottenham og Manchester United om til den siste kampen i 20. serierunde med 34 poeng og 11 poeng opp til serieleder Arsenal, som tidligere på dagen vant 2-0 hjemme mot Cardiff.

Forskjellen på seier og tap var ikke bare tre poeng, men også åtte eller elleve poeng opp til tabelltopp.

En av de avgjørende faktorene ble Emmanuel Adebayor, Tottenham-spissen som inntil nylig var både utskjelt og utstøtt i londonklubben.

Scoring og skade
Adebayor scoret det ene målet i 2-1-seieren, men fikk en ny nedtur da han måtte fraktes ut på båre etter at han pådro seg en skade midtveis i andre omgang.

Christian Eriksen scoret det andre, mens Danny Welbeck nettet for United.

Resultatet kunne ha blitt annerledes om dommer Howard Webb hadde gitt United straffespark. Han fikk to sjanser til å blåse.

- Det er ingen tvil om at det er kontakt mellom Vlad Chiriches og Danny Welbeck. Spørsmålet er selvfølgelig om det er nok til å gå overende. "Ja", mener jeg, sier Morten Langli i TV 2 Sportens studio.

- Det andre (Hugo Lloris felling av Ashley Young, red. anm.) er soleklart straffespark, sier Langli, og får støtte fra Claus Lundekvam.

Rasende United-manager
David Moyes er under press som sir Alex Fergusons arvtager i United. Han var rett og slett forbannet etter kampen.

- Det var en soleklar straffe til Young og et rødt kort til keeperen. Jeg mener det er utrolig at dommeren ikke gir straffespark og utvisning der, sier han ifølge BBC.

- I stedet gir han Adnan Januzaj gult kort for filming. Det synes jeg er helt utrolig. Folk som ansetter dommere er nødt til å se på dette. Vi spilte bra i dag. Vi ba ikke om å få noe annet enn det som var riktig. Jeg aner ikke hva som er straffespark om dette ikke er det, raser Moyes.

Manchester-laget er nå elleve poeng bak serieleder Arsenal. Det holder bare til en sjuendeplass. Tottenham er nummer seks, åtte poeng bak londonrivalen.

Tre mål på fem kamper
Et snaut kvarter ut i kampen fant Roberto Soldado en åpning i United-forsvaret. Den spanske spissen spilte igjennom Aaron Lennon med en utsøkt stikker mellom motstanderens midtstopper og back. Lennons avslutning var ikke like god. Han valgte en bredside og det førte til at ballen gikk rett i beina på David De Gea.

I det 34. minutt la Christian Eriksen inn fra høyrekanten. Tottenham hadde ikke andre enn Emmanuel Adebayor inne i feltet, men det skulle vise seg å holde. Adebayor fikk liten motstand av Chris Smalling i duellen, og togoleseren headet ballen kontant i mål på lekkert vis.

Adebayor er i ferd med å smelte hjertene til Spurs-fansen igjen, etter en lang periode hvor han var uønsket av lagets manager. Etter at André Villas-Boas ble erstattet av Tim Sherwood, har spissen blitt tatt inn i varmen igjen.

Sherwoods trekk har vist seg fornuftig.

Adebayor har nå scoret tre mål på fem ligakamper denne sesongen. Han har scoret tre ganger på de fire kampene som er spilt de siste ti dagene.

Straffespark?
I andre omgang ropte hele Manchester United på straffespark da Danny Welbeck gikk overende i feltet i en duell med Vlad Chiriches.

Howard Webb sto godt plassert og konkluderte med at det ikke kvalifiserte til straffespark. TV-bildene viste at det var kontakt mellom de to, men det er ikke nødvendigvis det samme som at det skulle vært straffespark.

En vanskelig situasjon å bedømme for Webb, men selvfølgelig veldig enkel - som alltid - å vurdere for fotballfansen, som har en slags univeralfasit i alle slike situasjoner.

To raske mål
Fem minutter senere la Christian Eriksen på til 2-0 for Tottenham Hotspur. Antonio Valencia var litt for passiv i konkurranse med Eriksens aggressive jakt på ballen etter et innlegg fra Aaron Lennon.

Dansken fikk hodet på ballen og styrte den forbi en sjanseløs De Gea i United-målet.

Manchester United slo imidlertid tilbake lynraskt.

Danny Welbeck ble spilt fri av Adnan Januzaj, en kanskje enda lekrere frispilling enn Soldados til Lennon, og fra skrått hold vippet Welbeck ballen elegant over en utrusende Hugo Lloris og inn til 1-2.

Samtidig ble Emmanuel Adebayor skadd. Tottenhams gjenfødte spisstjerne måtte fraktes ut på båre midtveis i andreomgangen. Tim Sherwood satte inn Nacer Chadli for Adebayor.

Flere sjanser
Januzaj hjalp Welbeck til en stor sjanse ti minutter senere også, med et frekt innlegg med utsiden av foten, som Javier Hernandez fikk første forsøk på å omsette i scoring og Welbeck fikk andre forsøk. Den engelske spissen rakk ikke å stokke beina riktig, til Tottenhams store lettelse.

Lennon fikk en god sjanse sju minutter før ordinær tid var omme, da han dro seg inn i feltet fra venstresiden, men igjen ble avslutning for svak og endte rett på David De Gea.

Fire minutter før slutt var Lloris på glattisen da han stormet ut mot kanten av sin sekstenmeter, men kom for sent til å nå ballen før Uniteds angriper, innbytteren Ashley Young.

Young sendte ballen inn i feltet før han ble feid overende av Lloris, som er heldig som unnslapp straffespark imot etter den opptredenen.

Manchester United satte inn et voldsomt trykk i sluttminuttene hjemme på Old Trafford, som blant annet førte til at også Nemanja Vidic fikk et par muligheter. Det ble likevel ikke flere mål.

Kommentarer til denne saken