Manchester United-spilleren har pekt mot tinningen hver gang han har scoret så langt denne Premier League-sesongen.

Feiringen er en hyllest til manager Erik ten Hag, for måten han har endret tankesettet til Rashford.

«Det er en helt annen energi rundt klubben. Det setter meg i et bedre «headspace», og jeg føler meg virkelig motivert nå. Det slet jeg med tidligere», har superstjernen uttalt.

Ifølge The Athletic har imidlertid ikke Rashford vært svært ivrig etter å snakke om feiringen og skal blant annet ha avslått da Manchester Uniteds egen TV-kanal ønsket å ta det opp i et intervju. Det velinformerte nettstedet skriver imidlertid at feiringen i stor grad handler om at han nå stenger all uønsket støy ute, noe han ikke har vært like flink til tidligere i karrieren.

Med tanke på at Rashford har bøttet inn mål den siste tiden, har feiringen blitt et vanlig skue de siste ukene. Hver uke er det millioner av TV-seere og fans som ser angriperen feire på denne måten og derfor er det heller ikke overraskende at den har spredt seg.

Har søkt patent

Feiringen har siden blitt kopiert av flere. Kollegaene Tammy Abraham (Roma) og Danny Welbeck (Brighton), har begge kjørt samme feiring. Sistnevnte gjorde det som en hyllest til Rashford, som i likhet med Welbeck er et produkt av Uniteds akademi.

I Tyskland har Bayern-profilen Joshua Kimmich feiret på samme måte og Newcastle-profilen Joelinton, som nylig ble tatt for, og dømt for, fyllekjøring, feiret også på denne måten etter sin scoring mot Southampton i ligacupens semifinale. Arsenals Bukayo Saka etterlignet Rashford da londonklubben møtte nettopp United nylig, kort tid etter at Rashford selv hadde feiret på samme måte.

Den aller første som kopierte Rashford-feiringen, var Chesterfield-spilleren Armando Dobra, i tredje runde av FA-cupen.

Men nå kan det virke som Rashford føler at gesten tilhører ham.

Ifølge The Sun har 25-åringen nemlig søkt om patent på silhuetten av seg selv som peker mot hodet. Det betyr at bildet ikke kan brukes i dataspill, på klær eller i andre sammenhenger. Dersom det mot formodning skulle bli brukt, kan Rashfords advokater gripe inn.

Bendtner reagerer

Fotballspilleren har imidlertid ikke fått patentet godkjent enda. Foreløpig har han kun sendt en søknad til «UK’s Intellectual Property Office», ifølge The Sun.

Les også: Hevder Sir Alex avsluttet United-karrieren hans – på en parkeringsplass

Til tross for at mange har kopiert feiringen, hevdes det at det ikke er Rashford sin feiring. Flere fotballsupportere har tatt til Twitter for å poengtere nettopp dette.

Én av de som hinter om at han var ute med feiringen lenge før Rashford, er den tidligere Arsenal- og Rosenborg-spilleren Nicklas Bendtner. Dansken la ut en melding om dette på sin Instagram-konto, sammen med et bilde av en lignende feiring.

– En «young gun» som skaper overskrifter og får kjeft, for ting som i dag er helt normalt, skrev dansken i posten.

Dansken ønsker tydelig å gjøre det kjent at han feiret på denne måten lenge før Rashford og hinter også om at han fikk en del tyn for dette da han gjorde dette, mens Rashford altså hylles for sin feiring. Bendtner var Arsenal-spiller i perioden 2005–2014.

Les også: Nettavisen erfarer: Bud fra Italia på Ole Sæter

Ikke første gang

Når Rashford nå søker patent på sin egen silhuett, er ikke det første gangen han gjør et utradisjonelt valg rundt egen merkevare. I 2020 skal han ha tatt patent på sitt eget navn i USA og fått dette godkjent.

Dette gjorde han etter at han signerte for agentbyrået Roc Nation, som ledes av Jay Z.

Samarbeidet skal ha blitt inngått for å bygge opp fotballspillerens merkevare i USA. Roc Nation skal blant annet ha hjulpet Rashford i kampanjen han startet for å sikre alle barn gratis skolemåltider.

Les også: Kristine Stavås Skistad tok sin første verdenscupseier