*Nettavisen* Sport.

United-stjerne tatt på fersken

Foto: Alex Livesey/Getty Images

Dette bildet kan gi Manchester Uniteds Gary Neville trøbbel.

20.01.10 12:20

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 2-1: Det vil ikke være noen stor overraskelse om Sir Alex Ferguson beordrer Gary Neville inn på kontoret sitt i løpet av onsdagen, etter at skotten har fordøyd frokosten og bladd igjennom de engelske avisene.

Det engelske fotballforbundet (FA) kommer i alle fall til å kreve en forklaring av Neville, etter at 34-åringen ble tatt på fersk gjerning av en fotograf fra Getty Images idet han viste fingeren til Carlos Tévez etter at sistnevnte hadde scoret for Manchester City med et straffespark.

Les også: Hevneren Tévez

- Ikke verdt prisen
Målet var naturligvis et høydepunkt for Tévez, som spilte for Manchester United forrige sesong og kom med en del bitre uttalelser om Ferguson i pressen etter at han forlot klubben. Likevel feiret han 1-1-utligningen på beskjedent vis, i alle fall fram til han fikk øyekontakt med Gary Neville.

Neville viste fingeren til argentineren, en velkjent, fornærmende gest. Tévez svarte med å signalisere at Neville burde holde kjeft.

United-backen uttalte nemlig før kampen at Ferguson gjorde rett i å la Tévez forlate United, fordi han etter Nevilles mening ikke var verdt prislappen på 25,5 millioner pund.

Tévez ga seg ikke med 1-1-målet, men scoret senere også 2-1 for Manchester City.

- Jeg kjenner ikke til denne situasjonen. Jeg håper bare at han spiller på samme måte i neste kamp, for han spilte en stor kamp i kveld, sa Citys manager Roberto Mancini ifølge The Guardian.

Må forklare seg
Avisen skriver at Gary Neville kan få problemer med FA etter tirsdagens fingergest. United-veteranen måtte forklare sin oppførsel etter at Michael Owen scoret seiersmålet da de to manchesterlagene møttes på Old Trafford i september, og forbundet har bekreftet at det vil se nærmere på fotografiene fra tirsdagens ligacupsemifinale.

Ferguson ble ikke bedt om å kommentere Gary Nevilles oppførsel etter kampen, men måtte selvfølgelig svare på spørsmål om han angret på at han ikke ville betale det Carlos Tévez kostet.

Tévez har scoret 13 mål på sine 11 siste kamper for City.

- Det er sånt som skjer. Fotballen kan være sånn. Den kan bite deg. Vi har hatt noen spillere som har forlatt klubben og scoret mot oss. Det er ikke et tema. Jeg er fornøyd med de spillerne vi har, sier Sir Alex Ferguson.

Manchester United har fordelen av hjemmebane i returkampen i ligacupens semifinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag