Manchester United-spillerne kan se tilbake på flere tunge sesonger på fotballbanen, når de nå avslutter Premier League-sesongen et hav bak topplag som Manchester City og Liverpool.

Prestasjonene til tross, er det liten tvil om at spillerne fortsatt har en høy stjerne blant folk flest.

Den skandinaviske fotballyndlingen Victor Lindelöf beviste nettopp det, da han torsdag offentliggjorde at han er det nye ansiktet utad for klesgiganten Hennes & Mauritz. Det er ukjent hva avtalen betyr økonomisk for svensken, men det er ikke uvanlig at spillerne får solide summer for samarbeidsavtaler med ulike selskap.

- Vi er inne i en annen verden enn på 90-tallet, da spillerne tilhørte klubbene, og måtte bruke sko og andre ting som klubben sa. Nå handler det om branding, og spillerne bygger sitt eget brand. I sluttfasen av spilleroverganger for eksempel, så står spillerne ofte på sitt, og ønsker rettigheter til egne sponsoravtaler, sier United.no-journalist Eivind B. Holth til Nettavisen.

Holth tror også at det for mange spillere handler om å tjene mest mulig penger.

LES OGSÅ: Fotballstjernen skal nærme seg uvanlig millionavtale

- Livets fineste mann

Da Lindelöf selv annonserte at han var HMs nye ambassadør, var kona Maja raskt ute med å hylle sin ektemann.

«Veldig stolt over at jeg har giftet meg med livets fineste mann, og veldig stolt over at han er HMs nye ansikt utad», skriver den velkjente fotballfruen og influenseren i en Instagram-story.

Ekteparet har fått mye omtale i media de siste årene. Senest da Nilsson Lindelöf var hjemme da familiens hjem ble ranet tidligere i år. Svenskene har i tillegg vært åpne om problemer under barnas fødsel.

LES OGSÅ: PSG-stjernens feriedestinasjon skaper sterke reaksjoner: - Bør tenke seg om en ekstra gang

United-journalist Holth tror det har gjort inntrykk på supporterne.

- Han er ikke nødvendigvis en så stor stjerne i England, men han har en høy stjerne hos mange supportere, og spesielt da skandinaviske. Han har hatt det tøft utenfor banen de siste årene, og det er det mange som har fått med seg. Men han står med begge beina plantet på jorda, og det står det respekt av.

- Har stått fram

Manchester United ligger for øyeblikket på en 6.plass i Premier League. I sommer ankommer Erik ten Hag som ny manager, og forventes å gjøre store endringer i spillerstallen.

Holth tror Lindelöf er en av de som vil komme godt ut av overgangen.

- Han har stått fram i det som har vært en dårlig periode for United. Det er andre midtstoppere som har vært dårligere, som Maguire. Lindelöf har ikke levd helt opp til forventningene om å bli en stopper i verdensklasse, men han er en av de som får godkjent denne sesongen, avslutter han.

Manchester United har én kamp igjen av sesongen, men er ute av kampen om en topp fire-plassering og Champions League. Søndag tar laget turen til Selhurst Park og Crystal Palace.