Den 2. juni gikk de svenske landslagsspillerne inn i EM-boblen da de møttes i Stockholm. Neste gang de får se familiene sine igjen er først når mesterskapet er slutt.

De strenge koronarestriksjonene gjør at de ikke får omgås utenforstående, ikke engang nærmeste familie.

Nå er mesterskapet kommet cirka halvveis for svenskene, og mye taler for at Sverige går videre fra gruppen etter fredagens seier mot Slovakia.

Les også: Bruno Fernandes kritiseres: - Noen er nødt til å fortelle ham det

- Får vondt i magen

Selv om de fleste spillerne mest sannsynlig har en drøm om å spille mesterskap, innrømmer flere av de svenske spillerne at savnet etter familien er stort.

Etter seieren mot Slovakia fortalte matchvinner Emil Forsberg om sitt savn av sin egen datter.

- Man får vondt i magen, det eneste datteren min sier er «kom hjem pappa, kom hjem». Jeg gjør det for henne, det er sånt jeg tar med meg, sa han, ifølge Aftonbladet.

Les også: Fra skademareritt til kaptein. Nå har Thea (21) et klart mål: - Skal jobbe beintøft

Lindelöf brøt sammen

Under lørdagens pressekonferanse fikk flere svenske spillere spørsmål om savnet etter familien, og hvordan de håndterer det. Det gjorde at Manchester United-midtstopper Victor Lindelöf brøt sammen.

- Det er ingen bra dag i dag å spørre om sånt, sa han.

- Det er tungt. Det er klart man savner de der hjemme. Det går litt opp og ned fra dag til dag. Det er også derfor man er her...nei, sorry, sa han, og avbrøt.

Ifølge Aftonbladet ble det litt for følelsesladd for Lindelöf å snakke om familien, så han sendte i stedet spørsmålet videre til stopperkollega Marcus Danielsson.

- Det er en spesiell tilværelse. Mange er borte fra familiene sine. Det gjelder å støtte hverandre.

Les også: Gosens-show da Tyskland slo tilbake

Sterk Sverige-start

Sverige startet EM med å spille uavgjort mot Spania forrige mandag, før de fredag tok en svært viktig 1-0-seier over Slovakia.

Etter to kamper leder altså Sverige gruppen sin, og vil med stor sannsynlighet gå videre til åttedelsfinalen. I neste kamp møter Sverige Polen.

Polen har bare ett poeng etter to kamper og er avhengig av å slå Sverige for å gå videre fra gruppespillet.

Sveriges kamp mot Polen spilles onsdag klokken 18.00 og sendes på NRK.