20. november i fjor ledet Ole Gunnar Solskjær Manchester United for siste gang.

Bortemøtet med Watford endte med et pinlig 1-4-tap og deler av United-fansen rettet sin misnøye mot nordmannen i minuttene etter kampslutt.

Da stod midtbanestjernen Bruno Fernandes frem og ga klart uttrykk for at det er spillerne som må ta ansvaret for det svake resultatet, som kom bare noen uker etter 0-5-nederlaget for Liverpool og derbytapet mot Manchester City.

– Følte noen måtte beskytte ham

I et ferskt intervju med The Athletic beskriver Fernandes Solskjær som en fantastisk person, som bryr seg om alle og forsøker å gjøre alle fornøyd.

– Etter Watford-kampen var det noen som buet mot ham. Jeg likte det ikke og følte at de burde gjort det mot oss, spillerne. Det var vi som gikk på banen og tapte kampen. Der og da følte jeg at noen måtte stå frem og beskytte ham. Jeg ville ikke ta skylden for Ole, men at alle tok skylden sammen, sier Fernandes.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

– Det var ikke en god periode, og det var ikke slik at Ole alltid var problemet, fordi han har utrettet store ting tidligere, sier han videre.

Han har imidlertid forståelse at Solskjær må dømmes for prestasjonene sine som manager og ikke fredes fordi han er en United-legende fra tiden som spiller.

– I det øyeblikket må du selvfølgelig behandle ham som en manager og ikke en eks-spiller. Jeg likte godt hvordan fansen reagerte etter han ble sparket. De synger fortsatt sangen hans og er takknemlig overfor ham. Han har fortsatt øyeblikket i Barcelona i 1999.

– Trolig en av de verste dagene i hans liv

Fernandes husker godt det følelsesladde øyeblikket da Solskjær tok farvel med spillerne for et snaut år siden.

– Han er en som elsker denne klubben, og du kan føle det. Det var tøft for ham da han skulle ta farvel. Du kunne føle at det var sannsynligvis en av de verste dagene i livet hans, sier Fernandes.

Les også: Sjokkert over Haalands mat-grep: – Spiser du det der?

Han avslører samtidig at det fortsatt fra tid til annen tikker inn en melding på telefonen fra den norske treneren.

– Han sender meg fortsatt meldinger og gratulerer meg med ulike ting. Han er en jeg vil holde kontakten med. Jeg sa det til ham før han forlot klubben.

Solskjær har ikke tatt noen ny profesjonell trenerjobb etter tiden i Manchester United, men bekreftet nylig overfor Tidens Krav at han har fått flere tilbud.