RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AKADEMIGUTT: Jesse Lingard scoret mot West Bromwich sist ligarunde. Han har vært i Manchester United siden han var syv år.
AKADEMIGUTT: Jesse Lingard scoret mot West Bromwich sist ligarunde. Han har vært i Manchester United siden han var syv år. Foto: Jon Super (Ap)

United-stjernen sa nei til Liverpool

Sist oppdatert:
Hadde tilbudt fra erkerivalen som guttunge.

Det har vært en hektisk tid for Manchester Uniteds nye stjerneskudd Jesse Lingard. 22-åringen har den siste tiden spilt seg til fast plass på Uniteds førstelag, og scoret sitt første ligamål mot West Bromwich. Nå er han også tatt opp på Englands A-landslag før møtet med Frankrike på torsdag.

Nå innrømmer lynvingen at han fort kunne endt opp med å spille for de røde fra Liverpool som guttunge:

- Jeg spilte for et lokalt lag som heter Penekth United og Mike Glennie, en speider fra Manchester United, kom for å se meg. Han snakket med bestefaren min og tilbød meg prøvespill, men det var også interesse fra Liverpool så jeg måtte velge, fortalte Lingard til MUTV ifølge den engelske avisa The Telegraph.

Hjertet fikk bestemme

For Lingard var valget veldig enkelt som etter å ha valgt United har vært med på å vinne den prestisjetunge FA Youth Cup samt reserveligaen med Manchester United.

- Jeg var veldig ung, men jeg hadde bestemt meg for Manchester United. Jeg har vunnet mange trofeer, men ingenting ville vært større enn å vinne Premier League med United, forteller Lingard.

- Dette har vært en fantastiske opplevelse. Fra å ha spilt for guttelaget til United og til å være der jeg er allerede, sier Warrington-gutten.

Produkt av lånesystemet

Lingard, slik som andre England-stjerner som Harry Kane og Andros Townsend, har gått den lange veien gjennom utallige utlån før gjennombruddet.

Siden 2012 har Lingard vært lånt ut til Leicester City, Birmingham City, Brighton & Hove Albion og Derby County. Til tross for alle utlånene har United holdt øye med utviklingen til Lingard:

- Selv om jeg var på lån så fulgte de meg opp og passet på at jeg kom meg på treningsstudio for å trene. Warren Joyce (Manchester United reservelagstrener) lot meg ikke slappe av, han visste hvilken spiller jeg kunne bli, forteller Lingard.

Det ser ut til at Joyce hadde rett, for nå er Lingard både en av Manchester Uniteds viktigste brikker og kan få muligheten mot Frankrike på mektige Wembley tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere