I april måtte Harry Maguire og hans familie haste ut av boligen i Cheshire etter en bombetrussel.

Maguire skal ha fått beskjed om å forlate klubben innen 72 timer. Om han ikke gjorde dette ville huset hans bli bombet, skal ukjente personer ha skrevet i det som skal ha vært en e-post sendt til spillerens agent.

– Det handler om familien min

Maguire selv har ikke uttalt seg om truslene før nå. I et intervju sitert av Daily Mail, skal kapteinen ha understreket at han har vært bekymret for familien.

– Åpenbart så er jeg i en posisjon hvor jeg kommer til å bli kritisert. United betalte en stor sum for meg, og jeg aksepterer kritikken som kommer når vi ikke scorer mål eller gjør feil. Men det går en linje, hvor vi også er mennesker. Jeg har en familie, uttaler han.

Og fortsetter:

– Folk spør om dette påvirker meg. Mentaliteten min sier at det ikke skal påvirke meg for mye, men når det kommer til bombetrusler, så handler det om familien min.

Les også: Alexander (26) spiller i 3. divisjon - plutselig kom telefonen fra landslaget

Måtte flytte ut midlertidig

United-kapteinen har to barn med forloveden Fern Hawkins. De to små ble født i henholdsvis 2019 og 2020.

– Jeg er bare glad for at barna mine er i en alder hvor de ikke leser ting og ser ting på nyhetene. Dersom de var eldre, så kunne de sett ting og hørt folk snakke om det på skolen. Da påvirker det mer.

I tiden etter bombetruslene i april, måtte småbarnsfamilien finne nye tilholdssteder. United-spilleren selv bodde hos en lagkamerat, mens resten av familien overnattet på det som ble omtalt som et trygt sted.

Den gang ble det også klart at Maguire hadde planer om å oppskalere sikkerheten i familiens bolig. Maguire skulle gå til innkjøp av nye overvåkningskameraer, i tillegg til å benytte seg av vakter døgnet rundt.

– United er en av de mest elskede klubbene i verden, men også en av de mest forhatte. Vi blir fulgt med falkeblikk, sier Maguire i dag, knappe to måneder etter at politiet måtte gå gjennom huset hans etter truslene mot ham.

Lytt til ukens episode av «Sesongkortet» her:

Han er dermed blant flere United-spillere som har vakthold på hjemmebane. Nettavisen har tidligere omtalt at Victor Lindelöf og familien har en person som vokter huset til alle døgnets tider.

Les også: Folk setter spørsmålstegn ved måten Marius finansierer løpesatsingen sin på: – Det er ikke akkurat vanlig

Gifter seg

Til tross for trusler og påfølgende utfordringer på privaten, er det ikke bare utfordrende å være Maguire om dagen. Om kort tid gifter han seg nemlig med sin utkårede.

Tirsdag publiserte Fern Hawkins et bilde av seg seg med slør på hodet. Under skriver hun «Future Mrs Maguire», etterfulgt av et hjerte. Den blivende kona har de siste dagene hatt sitt utdrikningslag med familie og venninner.

De to forlovet seg i 2018, og skal gifte seg i løpet av kort tid.