Fernandes fikk en gyllen mulighet til å berge ett poeng i hjemmeoppgjøret mot Aston Villa lørdag da Manchester United fikk straffe på overtid. Men portugiseren banket ballen flere titalls meter over mål, og dermed gikk Ole Gunnar Solskjær og co. på et meget skuffende hjemmetap.

I etterkant beklaget portugiseren overfor fansen i et innlegg på sosiale medier.

- Ingen unnskyldning for min straffebom i dag. Jeg er min største kritiker, men som alltid kommer jeg til å bruke dette til å komme meg videre. Det var selvfølgelig mer skuffende å tape enn at jeg bommet. Jeg kommer til å være klar neste gang, skrev han i innlegget som ble publisert på både Twitter og Instagram.

- Skaper personligheter som ikke eksisterer

På Instagram har innlegget til portugiseren fått over 1,2 millioner likes. Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville tok til Twitter da han fikk spørsmål om spillere bør beklage på sosiale medier etter at de har bommet på straffe og lignende.

- Det er pinlig! De må sparke PR-folka sine. De skaper personligheter som ikke eksisterer. De har alle sine kommunikasjonsmanagere som skaper personligheter som ikke eksisterer, skriver Neville.

Han skriver videre at beklagelseskulturen fra fotballspillere hadde vært grei hvis det var genuint, men det tror ikke Neville det er.

- Hvis du skal si noe etter en kamp, så lar man seg enten intervjue på TV, og jeg har aksept for at spillere ikke alltid vil det, eller legger ut en video på sosiale medier der alle kan se at det er deg, skriver den tidligere United-spilleren.

Les også: Sheringham om Solskjærs United-fremtid: - Han må vinne noe

- Det er en skam

Og det er ikke første gang Neville er ute og kritiserer spillere for deres aktivitet i sosiale medier og mangelen på å ha et personlig preg på det de legger ut. Etter at England slo Albania tidligere i år, skrev Jesse Lingard «Jobben gjort. Vi kjører igjen onsdag», mens Mason Mount la ut «Jobben gjort. Ser frem til onsdag!».

Harry Maguire klinket til med noe litt annerledes - han skrev «To seirer på to. Fokuset nå på onsdag». Manchester City-spiller Phil Foden la ut «To av to!! Kan ikke vente til onsdag!!»

- Leser noen av innleggene som ble lagt ut av England-spillerne etter kampen. Er det noen av spillerne som legger ut ting selv? De høres ikke autentiske ut. Det er en skam at de ikke styrer deres personlige kontoer, skrev Neville da.

Les også: Kane får høre det etter Arsenal-tapet: - Er ikke seg selv

- Hva blir det neste? Å beklage for en feilpasning?

TV 2-kommentator Peder Mørtvedt så innlegget fra Fernandes, men stoppet å lese halvveis. «Så farlig var det vel ikke», sier Mørtvedt.

- Det har blitt en komisk konsekvens av hele sosiale medier-samfunnet. Jeg tror på mange måter alle spillerne var ferdig med kampen i garderoben etter kamp, men Bruno gremmet seg nok over bommen gjennom hele kvelden, også langt ut på dag to og. Da har den nye hverdagen blitt at man skal legge ut et innlegg, sier han.

- Bruno er en emosjonell type, et følelsesmenneske, en mann av store ord. Det virker litt komisk utad, og når klubben henger seg på og publiserer svarene fra spillerne også, ser det jo ekstra dust ut. Samtidig kan jo han mene og skrive hva han vil, men ingen vet helt hva realiteten utad er.

- Tror du han har skrevet innlegget selv?

- Jeg tipper ordene i stor grad er hans egne, og så tror jeg at noen andre har formulert og redigert, lagt på tekst på bilde og fullført. Jeg er rimelig trygg på at han ikke har gjort dette i stua helt på egenhånd. Filteret er så finmasket allerede at sånne type meldinger føles dramatisk etter et bommet straffespark, men vi har sett det før.

Han mener alt som utgis av kommunikasjonen fra spillere normalt sett er helt gjennomanalysert og kontrollert av klubben.

- Hva blir det neste? Å beklage for en feilpasning? sier han humoristisk.