*Nettavisen* Sport.

United-supporter kan ordne Liverpool-salg

Foto: AFP/Scanpix

Ny kjøper interessert i Liverpool.

24.08.10 22:46

Tirsdag skriver Sky Sports at en ny potensiell kjøper har meldt sin interesse for kriserammede Liverpool. Klubben har slitt voldsomt med økonomien de siste årene, og den amerikanske eierduoen Tom Hicks og George Gillett har fått mye av skylden for nettopp dette. Duoen overtok kontrollen i klubben tilbake i februar 2007, men store lovnader, men har langt fra innfridd.

16 april 2010 ble Liverpool til fansens store lettelse lagt ut for salg, og den siste tiden har det gått rykter om flere potensielle kjøpere uten at noe har skjedd. Det siste kapittelet i sagaen var at kinesiske Kenny Huang, som i lengre tid hadde blitt linket med et oppkjøp, trakk seg ut av forhandlingene med klubben. Grunnen skal ha vært at ting tok tid og Huang ble utålmodig.

Liverpools eierduo har en frist fram til 6. oktober med å få gjennomført et salg, før kreditorene i The Royal Bank of Scotland (RBS) har mulighet til å kreve inn 237 millioner pund som amerikanerne har opparbeidet i gjeld. Om pengene ikke er tilbakebetalt i tide kan banken i prinsippet overta kontrollen av klubben selv, og selge den til nye eiere på eget initiativ.

- Mye arbeid lagt ned
Nå ser det imidlertid altså ut til at et slag kan bli gjennomført før fristen. Det er Keith Harris, som bistår den potensielle kjøperen i prosessen, som bekrefter at en ny person er interessert.

- En potensiell kjøper fra utlandet, som vi representerer, har allerede gjennomført en tredjeparts vurdering av klubben. Veldig mye arbeid er allerede lagt ned, sier han til Sky Sports.

Harris har vært involvert i salgene av Aston Villa til Randy Lerner, Manchester City til Sheik Mansour, Chelsea til Roman Abramovitsj, og West Ham til David Gold og David Sullivan.

Han har bakgrunn fra Football League, og har tidligere jobbet i banken HSBC. Nå jobber han som direktør i investeringsgruppen Seymour Pierce og har også spilt en viktig rolle i kampen for å kjøpe Manchester United fri fra Malcolm Glazers jerngrep - aksjonen frontet av gruppen som kaller seg de «Røde ridderne».

Harris, som nå altså kan spille en viktig rolle i salget av Liverpool, har vært United-supporter siden han var seks år. Han har tidligere vært aksjeholder i Old Trafford-klubben og er en mangeårig venn av tidligere styreformann Martin Edwards.

- Salget kan drøye
Den potensielle kjøperen skal være villig til å legge et sted mellom 3,5 og 5 milliarder kroner på bordet for Merseyside-klubben, men han tror ikke et slag vil skje med det aller første.

- Dette dreier seg ikke om noen av de som har blitt nevnt i pressen. Det er nå opp til vår klient å komme med et bud. Det kommer nok ikke til å være i boks før overgangsvinduet stenger, men neste viktige dato er i oktober når RBS skal kreve inn 237 millioner pund fra de nåværende eierene, sier Keith Harris.

- Men slik ting er nå, er det nesten umulig å si når det vil skje. Da Chelsea ble solgt i 2003 var vi involvert i prosessen. Vi kjente ikke til Roman Abramovitsjs interesse før på en torsdag, og neste tirsdag var klubben allerede solgt, forteller Harris.

Investeringseksperten forteller videre at identiteten til den potensielle kjøperen trolig ikke vil bli offentliggjort med det første, men holdt skjult til det er helt konkrete planer om et oppkjøp.

. I enhver overtakelsesprosess, der kjøperen går ut med identiteten og planene sine i media, er det grunn til å så tvil ved seriøsiteten til denne personen. Om navnet til kjøperen kommer ut før avtalen er i orden, blir det trolig ikke noe kjøp, sier han.

PS. Mannen som er styreformann i Liverpool, på vegne av Royal Bank of Scotland, er Chelsea-supporteren Martin Broughton.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.