Gå til sidens hovedinnhold

United tok sterk seier borte mot Chelsea

Det manglet ikke på kontroversielle situasjoner da Manchester United vant på Stamford Bridge mandag kveld.

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 0-2:

Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United til en sterk trepoenger da Chelsea ble slått 2-0 på Stamford Bridge.

Det skjedde imidlertid ikke uten kontroversielle situasjoner underveis.

Det er spesielt to nøkkelsituasjoner som diskuteres heftig etter storkampen i London.

Maguire slapp med skrekken

Midtveis i den første omgangen løftet en liggende Manchester United-kaptein Harry Maguire foten og plasserte knottene i skrittet på Michy Batshuayi ute ved sidelinjen - ikke ulik situasjonen Tottenhams Heung-min Son ble utvist for mot nettop Chelsea før jul.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Verken VAR eller dommer grep imidlertid inn.

- Han lever farlig. Han sitter og smiler og ler, men det der kjenner jeg meg igjen i. Du har fått en luftetur av en spiller. Du går ned med beinet, så løfter du plutselig foten. Han er veldig heldig som får fortsette etter dette. Nei, det er ikke så mye kraft, men dette gjør han med vilje, sa Jesper Mathisen i TV 2s studio.

I andre omgang satte Maguire inn Uniteds andre mål for dagen.

- Uforståelig

VAR grep imidlertid inn mot Chelsea og Cesar Azpilicueta etter at Kurt Zouma trodde han hadde utlignet til 1-1 tidlig i andre omgang. Videodommerne fant nemlig en dytt fra spanjolen mot Brandon Williams.

Les også: VIF-profil fikk beskjed om at han ikke er i Fagermos planer

Flere eksperter poengterte da at det var Azpilicueta som ble dyttet inn i ryggen til Williams av Manhester Uniteds midtbanespiller Fred.

- Uforståelig, mener TV 2s Jesper Mathisen.

Chelsea sløste - United scoret

Det var Chelsea som kom best i gang på Stamford Bridge, og allerede etter seks minutter var Reece James nær ved å sende vertene i føringen, men avslutningen fra 20 meter gikk like utenfor stolpen bak David de Gea.

Like etterpå var det Willian sin tur til å prøve seg da han dro seg inn i banen og avsluttet med venstrebeinet - en snau halvmeter til side for det lengste krysset.

Uheldigvis for Frank Lampard måtte han gjøre endringer på laget allerede før kvarteret var passert, da N'Golo Kanté pådro seg en ny skade, og Mason Mount entret gressmatta.

Også United-kaptein Harry Maguire kunne fått en tidlig dusj mandag etter at han liggende løftet foten og plantet knottene i skrittet på Michy Batshuayi, men verken dommer eller VAR grep inn.

Les også: Mino Raiola til angrep på Solskjær

I løpet av to minutter midtveis i omgangen fikk Batshuayi to gode muligheter til å utligne, men belgieren lyktes verken da Willian eller Mount serverte.

I stedet var det Manchester United som fikk uttelling ved Antony Martial, som rett før pause stanget inn et innlegg fra Aaron Wan-Bissaka til 0-1.

Fernandes fant Maguire

Ti minutter ut i andre omgang var Pedro nær ved å utligne for hjemmelaget, men avslutningen fra ti meter ble blokkert til corner.

På den påfølgende corneren dunket innbytter Kurt Zouma inn det han trodde var utligningen, men VAR annullerte målet på grunn av en dytt fra Cesar Azpilicueta på Brandon Williams. Dette til tross for at det tilsynelatende var Fred som dyttet Chelsea-kapteinen i ryggen på Williams.

Og akkurat som i første omgang, mens Chelsea stanget og stanget mot United-muren, viste gjestene hvordan det skal gjøres.

Etter 66 minutter slo Bruno Fernandes en corner inn fra venstre, og Harry Maguire steg til værs og headet inn 0-2.

Et snaut kvarter før slutt var det Olivier Giroud sin tur til å få sin scoring annullert, etter å ha hatt en fot i offside da han headet ballen i mål.

Solskjær: - Svake med ball

Manchester United hadde havnte ni poeng bak Chelsea med tap på Stamford Bridge mandag, og Ole Gunnar Solskjær la ikke skjul på viktigheten av tre poeng.

- Det var veldig viktig. Vi trives egentlig her, vi. Vi har spilt cupkamper i det siste og, så vi hadde et håp om at vi kunne dra hit og få med oss tre poeng. Vi hadde forberedt oss godt til denne kampen og øvd litt på dødball. Det var viktig at vi ikke havnet ni poeng bak Chelsea, sier Solskjær til TV 2 etter kampslutt.

På en kveld der Anthony Martial og Harry Maguire scoret mål, mens Bruno Fernandes og Aaron Wan-Bissaka leverte målgivende pasninger, var det mye å glede seg over for Solskjær, som likevel ikke var helt fornøyd.

- Det var mange ting som funket. I hvert fall de viktige øyeblikkene gikk vår vei. Vi var ikke spesielt gode med ballen, der synes jeg vi var direkte svake i perioder. Men vi forsvarer oss veldig godt, og så har vi kvalitet i spillerne. Bruno kan gi oss en ekstra dimensjon både på dødballer og skudd. Vi er veldig glad for å få ham inn, sier Solskjær.

Vi fulgte kampen direkte:

Kommentarer til denne saken