United trakk miniputtlag i FA-cupen

Ikke-ligaklubben Exeter City fikk en skikkelig julepresang: De møter Manchester United i FA-cupens tredje runde. Exeters norske supporterklubb har allerede bestilt tur.

05.12.04 19:26

Exeter City spiller sin seriefotball i Conference League, og er med andre ord utenfor det engelske ligasystemet. De drømte om Manchester United på Old Trafford på forhånd, og fikk det akkurat som de ville.

Norsk supporterklubb
United på Old Trafford. 68.000 tilskuere. Penger, mange penger, i klubbkassa. Så får det heller være at cupeventyret trolig er over med den neste kampen.

Miniputten har faktisk en norsk supporterklubb. 35 trofaste nordmenn som jevnlig reiser over for å se rødstripene tape kamp etter kamp. Naturligvis skal de også til Old Trafford helgen 8. og 9. januar.

- Det blir helt sinnssykt bra. Bergen-delegasjonen av supporterklubben er ivrige på Ryanairs hjemmesider nå. Vi blir vel rundt 30 som reiser over, forteller klubbformann Kristoffer Sandnes til TV 2 Nettavisen.

På fanklubbens hjemmeside står den nøkterne beskjeden «Du skal til Old Trafford. Dette blir en sportslig utfordring for oss, men vi bør ha en mulighet.»

Håp om seier
- Det som er bra, er at Manchester United trolig er det eneste laget som kan trekke Exeter og likevel få fullt hus. Så økonomisk sett er det en drømmetrekning, sier Sandnes.

- Og man vet jo aldri hvem som vinner heller, avslutter han optimistisk. En imponerende egenskap av en Exeter-supporter.

Av de andre storklubbene i England, fikk Arsenal overkommelig motstand i Stoke, mens Liverpool skal møte Burnley borte og Chelsea møter Scunthorpe hjemme.

Slik ble FA-cupens tredje runde trukket:
Arsenal - Stoke
Swindon/Notts Co - Middlesbrough
Manchester Utd - Exeter
Plymouth - Everton
Leicester - Blackpool
Derby - Wigan
Sunderland - Crystal Palace
Wolves - Millwall
Yeading - Newcastle
Hull - Colchester
Tottenham - Brighton
Reading - Stockport/Swansea
Birmingham - Leeds
Hartlepool - Boston
Milton Keynes - Peterborough
Oldham - Man City
Chelsea - Scunthorpe
Cardiff - Blackburn
Charlton - Rochdale
West Ham - Norwich
Sheffield Utd - Aston Villa
Preston - West Brom
Rotherham - Yeovil
Burnley - Liverpool
Bournemouth - Chester
Coventry - Crewe
Watford - Fulham
Ipswich - Bolton
Portsmouth - Gillingham
Northampton - Southampton
QPR - Nottm Forest
Luton - Hinckley/Brentford

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.