MANCHESTER UNITED – EVERTON 3-1:

Manchester United tok seg til slutt videre til fjerde runde i FA-cupen etter å ha slått Everton 3–1 fredag kveld.

Likevel er det David de Gea det snakkes om i etterkant av kampen. Baklengsmålet til rødtrøyene burde nemlig vært avverget før Conor Coady fikk satt ballen i nota.

BBC-duoen Kevin Campbell og Alan Stubbs som begge har spilt for Everton var klare på at de Gea ikke gjorde en god nok jobb.

– Han burde gjort bedre, mener Campbell, mens Stubbs er enda klarere:

– En sjokkerende tabbe, sier han.

De to får mildt sagt støtte av Manchester United-legende Roy Keane, som hamrer løs mot målvakten for ITV.

– Det er som om han har drukket. Det er som om man har fått keeperen utvist og satt en utespiller som ikke aner hva han skal gjøre i mål, sier han.

Heldigvis for spanjolen ble ikke baklengsmålet avgjørende.

De Gea-blemme

Hjemmelaget fikk nemlig en drømmestart på kampen, og allerede etter fire minutter hadde Antony en enkel oppgave med å skli inn 1–0 etter forarbeid fra Marcus Rashford.

Men så rotet rødtrøyene det til i egen sekstenmeter, og da ballen fra død vinkel på sprøtt vis tryllet seg mellom beina på de Gea, kunne Coady sette inn 1–1.

Den spanske målvakten må altså ta på seg skylden for det baklengsmålet.

Stygg smell og selvmål

Etter hvilen holdt hele Old Trafford pusten da Alex Iwobi smalt i bakken. Everton-spilleren hadde store smerter i ankelen og tok til tårene etter en takling fra Tyrell Malacia. Iwobi ble applaudert da han ble båret av banen på båre, og det er usikkert hvor alvorlig skaden er.

Minuttet etter ble vondt verre for blåtrøyene da målscorer Coady satte ballen i eget nett. Nok en gang var det Rashford som var arkitekten bak målet.

Everton trodde de hadde satt inn 2–2 kvarteret før slutt, men etter en VAR-evaluering ble målet annullert for offside. I stedet fikk Manchester United straffe på overtid. Rashford var sikker fra ellevemeteren og hjemmelaget og vant 3-1.

De tar seg dermed videre til fjerde runde i FA-cupen.

Les alt om kampen her: