*Nettavisen* Sport.

United vil hedre München-ofrene

Det er snart 50 år siden Manchester Uniteds legendariske «Busby babes» omkom i en flyulykke.

07.12.07 09:25

Manchester United har bestemt seg for å spille i sponsorløse drakter, nummerert fra 1 til 11, når klubben møter byrivalen Manchester City 10. februar.

Årsaken er at klubben ønsker å hedre ofrene for flyulykken i München. Store deler av Uniteds stjernegalleri var blant de 23 menneskene som omkom på veien hjem fra en europacupkamp mot Røde Stjerne i Beograd.

Kampen mot City spilles fire dager etter 50-årsdagen for tragedien.

England vil også hylle ofrene når landslaget deres spiller mot Sveits på Wembley på selve 50-årsdagen, 6. februar, melder BBC.

En minnegudstjeneste vil finne sted i Manchester 6. februar klokken 15.04 engelsk tid, det nøyaktige tidspunktet for flystyrten.

Blant dem som mistet livet i ulykken var Duncan Edwards, en av Englands beste spillere gjennom tidene, samt kaptein Roger Byrne.

Terminologien «Busby's babes» kom ifølge Wikipedia trolig fra journalisten Tom Jackson i Manchester Evening News, og var myntet på en gruppe United-spillere som ble hentet opp fra juniorlaget til førstelaget under Sir Matt Busby's tid som manager og vant ligaen i 1955/56 og 156/57.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.