RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United ydmyket stakkarslige Arsenal

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ti scoringer på Old Trafford da Manchester United overkjørte rivalen.

MANCHESTER UNITED - ARSENAL 8-2:

Skal man dømme etter de første kampene, er det mye som tyder på at gullkampen i Premier League vil utspille seg hovedsaklig i Manchester.

Tidligere på søndag knuste Manchester City Tottenham, og i storkampen mot Arsenal, viste Manchester United klasse.

Hele åtte baller måtte Wojciech Szczesny hente ut fra buret - og flere av scoringen var av utmerket kvalitet.

Manchester United viste flott spill og det er ingen tvil om at tittelholderne vil kjempe helt i toppen også denne sesongen.

- Fantastisk prestasjon
Tremålscorer Wayne Rooney hyllet laget etter kampen.

- Det er en fin følelse å score tre mål, men seieren i dag var på grunn av laginnsatsen. Det var en fantastisk prestasjon av laget, sier spissen.

- Det var en god seier. De hadde noen spillere ute, men prestasjonen vår er fenomenal, la Rooney til.

Sir Alex Ferguson var overrasket over hvor mange mål United scoret, men mener at Arsenal var svekket.

- Jeg er overrasket over resultatet, men de har kanskje åtte spillere ute og det merket man ettersom kampen utspilte seg, sier Ferguson, som mener at Arsenal vil komme sterkere tilbake.

- Vi scoret noen fantastiske mål. Wenger har vært en stor motstander for meg og vil være det igjen så fort han får spillere tilbake, sier skotten.

- Det er ydmykende
Arsenal-manager Arsene Wenger innrømmer at det er ubehagelig å slippe inn så mange mål.

- Man føler seg alltid ydmyket når man slipper inn åtte mål. Vi var svake i noen deler, mens Manchester United hadde mye klasse, sier Wenger.

Kritikken mot franskmannen vil nok ikke stilne etter dette resultatet, men Wenger benekter at han vil forlate sin stilling.

- Nei, var Wengers klare svar og han benektet også at han hadde vurdert å gå av.

Wenger uttalte også at han trodde han hadde tillit fra Arsenal-styret. Det er imidlertid ikke sikkert at noen nye spillere vil komme inn portene på Emirates.

- Løsningen i England er alltid å kjøpe spillere, men det skjer ikke alltid på den måten, uttaler en noe kryptisk Arsenal-manager.

Welbeck åpnet ballet
Kampen åpnet relativt rolig, men etter tjue minutter ble det fart i oppgjøret.

Anderson slo en ball inn bak Arsenal-forsvaret. Der klarte Danny Welbeck å få hodet på ballen, til tross for at han var omringet av Arsenal-spillere. Ballen gikk i en bue over Szczesny og i mål.

Like etter fikk Arsenal en stor mulighet til å utlikne da Jonny Evans lagde straffe. David De Gea reddet imidlertid forsøket fra Robin van Persie.

Det skulle straffe seg bare minuttet senere. Ashley Young doblet Uniteds ledelse med et nydelig langskudd, der ballen fløy inn i lengste kryss

Svakt av De Gea
Fem minutter før pausen, så kampen allerede ut til å være avgjort. Wayne Rooney økte til 3-0 med et utmerket frispark.

På overtid av førsteomgang fikk Arsenal et lite håp da Theo Walcott scoret med et skudd fra spiss vinkel. Ballen gikk mellom beina på David De Gea, som ikke viste patent keeperspill i den situasjonen.

Målfest etter pause
Annenomgang åpnet friskt og begge lag hadde sjanser til å score, men etter 64 minutter avgjorde Wayne Rooney definitivt kampen. Også denne gangen var det på frispark og målet lignet mye på Rooneys første scoring.

- Vi har trent på frispark. Det er mange i klubben som kan ta frispark, så det har vi trent på og det lønte seg i dag, sier Rooney.

Bare tre minutter senere scoret United igjen da Nani ble spilt fri og portugiseren vippet ballen nydelig over Szczesny. Og tre minutter etter det igjen, var det innbytter Ji-Sung Park som scoret for hjemmelaget.

Arsenal fikk et trøstemål etter 74 minutter gjennom Robin Van Persie, men Arsenals dag ble enda verre da Carl Jenkinson fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Da det gjenstod ni minutter økte Wayne Rooney til 7-2 på straffe, og Ashley Young scoret sitt andre for dagen på overtid. Igjen et flott skudd fra Uniteds nyervervelse og ydmykelsen var komplett.

Dermed endte det hele 8-2 og Arsenal får en tung reise hjem til London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere