Uniteds Ashley Young om møtet med City: - Da er det noe galt med oss

NØKKELKAMP: Ashley Young og Manchester United møter Manchester City onsdag kveld. Det kan bli en helt avgjørende kamp med tanke på ligatittelen i Premier League.

NØKKELKAMP: Ashley Young og Manchester United møter Manchester City onsdag kveld. Det kan bli en helt avgjørende kamp med tanke på ligatittelen i Premier League. Foto: Magi Haroun/rex (Rex Shutterstock / NTB scanpix)

Mener Manchester United-spillerne må børste av seg støvet etter Everton-smellen og slå nådeløst tilbake mot byrivalen.

22.04.19 11:15

Manchester United kan komme til å spille en nøkkelrolle i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen. Selv om Ole Gunnar Solskjærs menn ikke er involvert i tetstriden selv, møter de byrival Manchester City onsdag kveld.

City og en annen av Uniteds store rivaler, Liverpool, kjemper en dramatisk kamp om trofeet og de røde fra Merseyside er avhengig av at City avgir poeng i sluttspurten, samtidig som de røde også helst bør vinne alle sine tre gjenværende ligakamper.

Kampen på Old Trafford senere denne uken kan dermed bli helt avgjørende. Klarer United å vinne eller ta poeng mot de lyseblå, vil Liverpool være i førersetet om å ta sitt første ligagull på 29 år, og sin første Premier League-tittel noensinne.

- Da er det noe galt

Det hele kan virke som et aldri så lite dilemma for Manchester United. Tar de poeng mot City, vil de gi rivalklubben Liverpool et dytt i retning av tittelen, men skulle det bli tap, risikerer de å se byrivalen løfte ligatrofeet for andre sesong på rad.

United på sin side har fortsatt muligheter til å kapre en topp fire-plass, noe som vi gi Champions League-spill neste sesong, og trenger slik sett alle poengene de kan få.

Søndag gikk Solskjærs menn på et knusende tap borte mot Everton. Nå mener kaptein Ashley Young at kampen onsdag kveld er en perfekt anledning for å slå tilbake.

- Vi vet hvor viktig byderbyet kommer til å bli. Hvis du ikke klarer å motivere deg til å spille Manchester-derbyet, så er det noe galt, sier Young til Uniteds nettside.

Liverpool har så langt spilt 35 kamper og står med 88 poeng. City har spilt 34 kamper og ligger to poeng bak med 86 poeng. Med andre ord kan et lite feilskjær i sesonginnspurten bli helt avgjørende i kampen om Premier League-tittelen.

United ligger kun to poeng bak Arsenal på fjerdeplass. Med seier mot byrivalen onsdag kveld, vil håpet om en plass blant de fire beste fortsatt leve videre.

- Jeg har full tillit til at vi skal være klare for kampen onsdag. Vi må raskt børste av oss støvet og være klare til kampene denne uken, sier kaptein Young.

- Vi har fire kamper igjen og vi trenger fire seirer for å klare dette. Det kommer til å bli tøft, men jeg er sikker på at vi kan klare det, sier United-veteranen videre.

Poengfest

Rekorden for antall poeng i Premier League er det Manchester City som innehar. Josep Guardiolas menn sanket hele 100 poeng da de vant ligaen sist sesong.

Denne sesongen kan de lyseblå sanke maksimalt 98 poeng, mens Liverpool maksimalt kan få med seg 97 poeng. Det betyr at Liverpool kan ende opp som nummer to med den tredje høyeste poengsummen noensinne tatt over én sesong i Premier League.

Kun Citys 100 poeng sist sesong, og eventuelle 98 poeng denne sesongen, om de vinner alle sine gjenværende kamper, vil være foran på «poenglisten».

Chelseas 95 poeng i 2004/05-sesongen er per nå det nest høyeste antall poeng sanket over en hel sesong i Premier League (både med 42 og 38 kamper - det ble spilt 42 kamper i Premier League-sesongen fram til 1994/95).

Til sammenligning tok Arsenal 90 poeng da de gikk ubeseiret gjennom Premier League i 2003/04-sesongen. Lagte omtales fortsatt som «The Invincibles».

I hele 14 av de 26 spilte Premier League-sesongene siden 1992/93-sesongen ville faktisk Liverpools 88 poeng på nåværende tidspunkt vært nok til å vinne ligatittelen.

Slik avslutter de tre lagene:

Liverpool
Huddersfield (h)
Newcastle (b)
Wolves (h)

Manchester City
Man Utd (b)
Burnley (b)
Leicester (h)
Brighton (b)

Manchester United
Man City (h)
Chelsea (h)
Huddersfield (b)
Cardiff (h)

Ashley Young har for øvrig vært i hardt vær den siste tiden:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.