Gå til sidens hovedinnhold

Uniteds behandling av van de Beek har blitt møtt med kritikk. Nå snakker han ut om situasjonen

Midtbanespilleren (23) kostet Manchester United 478 millioner kroner, men har enn så lenge ikke startet en Premier League-kamp.

Mye har blitt sagt og skrevet om Donny van de Beek etter at han kom til Manchester United. Storkjøpet har spilt mindre enn ventet siden overgangen i sommer.

Og selv om det ikke er så uvanlig at en ny spiller bruker rundt en halv sesong eller mer på å virkelig finne seg til rette i en ny klubb og liga, har kritikerne vært raskt ute med å sette spørsmålstegn ved nederlendernes overgang til United.

- Skulle ønske jeg fikk spille mer

Midtbanespilleren var i aksjon for Nederland onsdag og vartet opp med en flott scoring. Etter kampen ble han spurt om situasjonen i Premier League-klubben.

LES OGSÅ: Solskjær raste. Nå kritiseres han av Berbatov: - Det kommer ikke til å ende bra

- Det er litt klisjé å si det, men jeg skulle selvsagt ønsket at jeg fikk spille mer. Men jeg trives godt i mitt nye lag. Jeg har blitt tatt veldig godt imot av alle og de har hjulpet meg, sier nederlenderen ifølge NOS.

Så langt har ikke van de Beek fått starte en eneste kamp i Premier League, men i Champions League har han levert noen gode prestasjoner.

- Jeg er en tålmodig person, men du drar selvsagt til en ny klubb med et mål om å spille så mye som mulig. Jeg mener også - basert på de minuttene jeg har spilt og i de kampene jeg har kommet inn - at jeg tilfører laget noe, sier van de Beek.

Van Basten: - Det er ille

Litt av problemet til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er at han må finne den rette balansen mellom van de Beek, Bruno Fernandes og Paul Pogba - tre midtbanespillere som alle har sin forse i den offensive delen av spillet.

LES OGSÅ: The Times: Fernandes skjelte ut Greenwood

Men med en prislapp på rundt 40 millioner pund, skal det ikke mange kamper på benken til før kritikerne begynner å stille spørsmål ved kjøpet.

- Donny skulle ikke ha dratt til Manchester United, sa spisslegenden Marco van Basten ifølge Daily Mail nylig.

- Når man er en god spiller så ønsker man å spille hver eneste uke. Det er virkelig ille for en spiller som Donny å kun spille seks-syv kamper dette det. Det oppleves som sjokkerende for din egen kamprytme, sa van Basten videre.

LES OGSÅ: The Athletic: United-styret har bestemt seg - uavhengig av resultatet i helgen

Merson: - Panikkjøp

I et intervju med Daily Star viste også Paul Merson lite forståelse for hvorfor Manchester United henter den nederlandske midtbanespilleren for 40 millioner pund.

- Donny van de Beek ser ut som et panikkjøp av Manchester United. Jeg forstår det ikke. De bruker 40 millioner pund på en posisjon der de allerede er sterke, og hvordan går han sammen med Paul Pogba og Bruno Fernandes? sa Merson.

LES OGSÅ: Scholes med nådeløs United-tirade etter «respektløs forestilling»: - Det er barnefotball

Den tidligere Arsenal-spilleren mente United hadde blitt stresset av at de ikke hadde kjøpt noen ennå i sommerens overgangsvindu.

- Du er nødt til å ha noen som kan spille i den sittende midtbanerollen. For meg ser denne signeringen ut som «Å, vi har ikke kjøpt noen ennå. La oss gå ut og kjøpe noen. Hvem kan vi få tak i?», sa Merson.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg