*Nettavisen* Sport.

Uniteds helvetesuke

Foto: Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS

Forrige sesong kvalifiserte Newcastle seg for Champions League. Etter tre kamper ligger de under nedrykksstreken, og er allerede slått ut av den gjeveste europacupen. Sesongen kunne knapt startet verre for Laurent Robert og Newcastle.

31.08.03 12:24

NEWCASTLE - BIRMINGHAM 0-1: Newcastle var en av de virkelig store outsiderene til årets ligatittel, men praten om seriegull kan fort være over for de kravstore United-supporterne i Nord-England. Med kun et poeng på tre kamper er Newcastle under nedrykksstreken, og genierklærte Bobby Robson er brått ikke fullt så populær som i fjor. Med tre strake hjemmetap på en uke er dette neppe tiden for å troppe opp på de svart-hvite pubene i Newcastle for den tidligere engelske landslagstreneren, ei heller bør nok Gary Speed være for mye ute de nærmeste dagene.

Den walisiske landslagsspilleren var nemlig mannen som felte Damien Johnson etter en times spill. Selv om keeper Shay Given først parerte David Dunns straffespark, var han sjanseløs på engelskmannens retur. Og - målet kunne knapt ha kommet på et verre tidspunkt for hjemmelaget.

Newcastle hadde nemlig virkelig satt inn støtet, og hjemmelagets fans satt bare og ventet på ledermålet etter en kanonade knapt sett på St James’ Park i moderne tid. Spesielt var Ameobi og Shearer svært nære like før Dunns mål, men bortelagets sensasjonelle statistikk består:

På tre kamper har de ennå til gode å slippe inn mål, en bedrift de er alene om i Premier League. Både Norberto Solano med en glimrende volley og Lee Bowyer med et hard skudd med venstrebenet var nære ved å ødelegge statistikken etter ledermålet, men måtte se sine avslutninger gå henholdsvis i nettveggen og rett på en glimrende Maik Taylor i Birmingham-målet. Dermed kunne Steve Bruce ta sin første borteseier for sesongen, en seier som brått kunne ha vært større hadde David Dunn og Stan Lazaradis utnyttet sine kontringsmuligheter i sluttsekundene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.