Uniteds sjokkjøp kunne gått for småpenger

Foto: Scanpix

Sir Alex Ferguson kunne spart mange millioner.

02.09.10 09:52

Mange tok nok en ekstra kikk på hva som sto i avisene da det ble klart at Manchester United og hadde sikret seg spissen Bebe, med en fortid fra en tredjedivisjonsklubb i Portugal.

Det som var spesielt oppsiktsvekkende var at Sir Alex Ferguson ikke hadde sett spilleren i aksjon, ikke engang på TV.

Men til tross for at spilleren var ukjent for de fleste valgte altså skotten å bruke 7,4 millioner pund for å hente spilleren til Old Trafford. Til sammenligning kostet Rafael van der Vaart bare rundt 500.000 pund mer da han nylig signerte for Tottenham.

- Vi hadde ikke penger
Hadde klubben vært klar over spillerens talent tidligere, kunne de imidlertid ha spart mye penger. Så sent som i januar 2010 ble Bebe nemlig tilbudt til en rekke klubber - til en helt annen pris.

Hans tidligere klubb, Estrela da Amadora, var i stor pengeknipe i januar, og verdsatte spilleren til 150.000 pund - rundt 1,5 millioner kroner - altså betydelig mindre enn han gikk for.

- Forrige sesong hadde vi ikke penger i det hele tatt. Derfor prøvde vi å selge til en annen klubb i Europa. Vi var desperate, og krevde 150.000 pund for spilleren. Men ingen var interessert, sier Bebes tidligere trener Jorge Paxaio til Sportsmail.

- Jeg var veldig overrasket over hvordan ting utviklet seg. Jeg hadde trodd han ville dra til en større klubb i Portugal, eller en middels klubb i Europa. Jeg forventet ikke at det skulle bli United.

Bebe bodde som kjent på et mottak for hjemløse mens han spilte for Estrela da Amadora, før han til slutt fikk nok, sa opp kontrakten med klubben, og gikk til toppserieklubben Guimaraes.

Men like etter kom altså United på banen og sikret seg spilleren, etter at Sir Alex Ferguson hadde blitt tipset av sin gode venn Carlos Queiroz om talentet til den 20 år gamle spissen.

- Fikk ikke lønn
Under tiden i Estrela da Amadora skulle han tjent rundt 120.000 kroner i året, penger han angivelige aldri fikk betalt. Den samme summen tjener han nå i uken hos Manchester United.

- Bebe ville vært veldig billig forrige sesong, og etter at han sa opp kontrakten med Estrela, fordi han ikke fikk utbetalt lønn, var han også tilgjengelig gratis en periode, sier spillerens agent.

- Hadde en speider fra United vært klar over ham forrige sesong, kunne vi ha fått til en avtale. Men speiderne deres ser bare på enkelte spillere og lag. Hadde de sett mer breddefotball, ville de oppdaget ham tidligere og spart masse penger, sier han.

Bebe er for tiden hjemme i Portugal, etter at han ble tatt ut på U21-landslaget. Og til tross for at prisen kanskje ble en smule stiv, så er hans tidligere trener klar på at 20-åringen er et kupp.

- Manchester United har signert en spiler helt utenom det vanlige, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.