*Nettavisen* Sport.

Uniteds titteldrøm fikk seg en knekk

Foto: Pa Photos/scanpix

Manchester United var en skygge av seg selv da ikke lyktes i å score borte mot Blackburn.

11.04.10 21:23

BLACKBURN - MANCHESTER UNITED 0-0:

Én stor sjanse.

Det er sjeldent nok til å vinne fotballkamper. Med mindre du har en giftig goalgetter på laget.

Det har Manchester United i Wayne Rooney. Problemet er bare at Rooney er skadet og ingen vet hvor lenge han er ute.

Og bak Rooney er det få målscorere. Derfor var da heller ikke den ene virkelig store sjansen United fikk mot Blackburn nok til å ta alle tre poengene.

Og med fire kamper igjen ser det tøft ut for United. For mannen alle håpet skulle ta tak som målscorer i Rooneys fravær, Dimitar Berbatov, viste med all mulig tydelighet at han ikke er i stand til å fylle skoene til Rooney.

- Dårlig resultat
Dermed kan drømmen om fire ligagull på rad fort forbli nettopp det: En drøm. Det begynner også United-manager Sir Alex Ferguson å innse, og utroper nå Chelsea som favoritter.

- Det var et dårlig resultat. Vi ønsker å vinne alle kamper, men i dag klarte vi ikke det. Det er skuffende, sier den tyggeglade skotten ifølge sportinglife.com.

- Vi har en sjanse om Chelsea slurver, men de har en lett kamp mot Bolton nå. Vi forventer at de vinner den, og at de da er fire poeng foran oss, sier United-sjefen.

Valencia nære
Valencia nære på Manchester United har knapt snakket om noe annet enn ligainnspurten de siste dagene. Helt siden laget røk for Bayern München i Mesterligaen har spillerne sverget å ofre alt i jakten på nok et ligatrofé. Men da førsteomgangen på Ewood Park ble sparket i gang var det et tamt og uinspirert bortelag som aldri klarte å sette tempo i spillet sitt man fikk se. Det meste var forutsigbart og Blackburn hadde aldri store problemer med å forsvare seg.

Nærmest kom United da Berbatov spilte gjennom Antonio Valencia helt alene med keeper Paul Robinson. Men Valencias skudd gikk i benet til en utrusende Robinson og Blackburn fikk avverget.

Blackburn på sin side skapte knapt nok noe, annet enn noen spede skuddforsøk. Fokuset hos hjemmelaget var først og fremst på å hindre Manchester United fra å score mål.

Det klarte de altså før hvilen. Men etter pause forventet de fleste å se et mye mer offensivt United. Sannsynligheten for at den berømte hårføneren til Sir Alex ble plukket fram i pausepraten er overhengende, og da pleier som regel de røde å heve seg flere hakk.

Sjansefattig
Men i stedet fortsatte den trege balltrillinga, den dårlige bevegelsen og den kollektive oppgittheten synliggjort av en Dimitar Berbatov som slo ut med armene flere ganger enn han slo pasninger med riktig adresse.

Bulgareren var rett og slett helt borte i oppgjøret. Riktignok fikk han to av Uniteds muligheter, men spissen traff ikke godt på noen av avslutningene sine.

Og United som lag framsto uten å se ut til å spille om et seriemesterskap. Riktignok må man gi honnør til et godt defensivt Blackburn, men Sir Alex Ferguson var nok neppe fornøyd med hvordan United presterte.

Selv ikke i sluttminuttene, da United beleiret Blackburns straffefelt, klarte United å skape nevneverdige farligheter.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0, og United fikk ikke med seg de tre poengene de sårt hadde trengt. Det ene poenget de faktisk fikk gjør at de har ett poeng opp til ligaleder Chelsea, men det er med én kamp mer spilt.

Nå må altså United håpe at Chelsea snubler. Samtidig må de like mye se opp for Arsenal som kommer rett bak.

Og ikke minst må de vinne sine fire siste kamper. Kanskje uten sin aller beste og viktigste spiller: Wayne Rooney.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.