Gå til sidens hovedinnhold

- Unnfallenhet av NFF

NFF vil ikke ta stilling til om UDI bør gi Lillestrøms Diomande Alassane arbeidstillatelse. - Svært skuffende, er reaksjonen på Åråsen.

Alassane, som kommer fra Elfenbenskysten, signerte kontrakt med Lillestrøm da han fylte 18 år like før jul. Han skulle vært på Åråsen-klubbens lønningsliste fra 1. januar, men etter som han har ventet på arbeids- og oppholdstillatelse har han verken kunnet trene eller heve lønn i klubben.

Lang ventetid
Flere måneder etter at LSK sendte av gårde søknaden, kom svaret omsider fra Norges Fotballforbund fredag kveld. Til gultrøyenes store skuffelse ble utfallet negativt. NFF vil ikke anbefale UDI å innvilge ivorianeren arbeids- og oppholdstillatelse.

- Når en vet at UDI alltid følger NFFs anbefalinger er dette svært skuffende, sier daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund til Nettavisen.

Fotballforbundet har de siste dagene gitt tommelen opp til en rekke spillere fra land utenfor EØS. Blant annet har Rosenborg, Brann, Start og Fredrikstad alle mottatt gode nyheter fra forbundslokalene denne uken. Men for LSK ble svaret altså negativt.

- Har vært ærlige
- Jeg skjønner ikke hva de andre klubbene gjør. Vi forsøker i hvert fall å være ærlige. Vi har fulgt ham i ett og et halvt når.Vi mener han kommer til å bli en toppspiller, men forbundet er tydeligvis ikke enig, sier Grønlund, som først og fremst er oppgitt over den lange saksbehandlingstiden hos NFF.

- NFF kunne gitt et avslag for to måneder siden. Dette er unnfallenhet som savner sidestykke. Det er veldig slitsomt for oss, sukker Grønlund.

- Hadde vi ventet til én uke før seriestart og sagt at det er en superspiller, ville vi fått ja. Men vi kan ikke garantere ham en plass i startoppstillingen allerede nå, når en ser hvem han konkurrer med. Han er ikke en gang i landet for tiden, og vi vet ikke hvilken form han er i. Men han har tross alt hospitert hos oss, og lært seg engelsk.

- Verst for spilleren
- Synes du det er forskjellsbehandling fra NFF?

- Det vet jeg ikke. Jeg kjenner ikke de andre sakene godt nok. Men jeg reagerer på at saken ikke er behandlet for lenge siden. Det er jo verst for gutten selv, sier Grønlund.

LSK-lederen har ennå ikke snakket med Alassane. Det regner han med å gjøre lørdag.

Stein Pedersen har vært NFFs saksbehandler. Han innrømmer at det har vært en vanskelig sak.

- Det har vært vanskelig. Men det er ikke første gang vi sender over en uttalelse til UDI uten å ta stilling, sier han.

Må stole på klubbene
NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, sier det var vanskelig å anbefale arbeidstillatelse gitt det Lillestrøm skrev i sin søknad.

- Lillestrøm har opplyst at det er lite sannsynlig at spilleren vil bli benyttet før sommeren. Det har vi videreformidlet til UDI, sier Solheim til Nettavisen.

Han sier NFF har samlet inn dokumentasjon, men innrømmer at det er klubbenes opplysninger som til slutt avgjør hva utfallet blir.

- I de andre sakene vi har sett den siste tiden, har klubbene opplyst at spillerne er nødvendige for virksomheten. Det er det som er foskjellen på disse sakene og LSKs sak, sier Solheim.

- Så til syvende og sist er det hva klubbene selv sier som blir avgjørende?

- Ja, vi stoler selvsagt på klubbene og deres vurderinger. Vi må ta dem på alvor, sier Solheim.

- Når Lillestrøm skriver det de gjør, blir det vanskelig å vurdere.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta